Η Τσιάκλα Χαρά είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους Αττικής. Είναι πτυχιούχος του τμήματος "Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας" του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία" με αντικείμενο την Κλινική Διατροφή. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της διατριβής της ασχολήθηκε με την παρατήρηση των διατροφικών συνηθειών και της εντερικής μικροχλωρίδας σε παιδιά με αυτισμό. Είναι πιστοποιημένη στην "Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία" από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα "Κατάρτιση στην Επιστήμη της Ψυχολογίας" από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα, και με στόχο την εξέλιξή της και την απόκτιση νέων γνώσεων, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων και διαδικτυακών μαθημάτων ποικίλης θεματολογίας, όπως διατροφή, μαγειρική, μάρκετινγκ. Πραγματοποιείσαι την πρακτική της άσκηση στα Νοσοκομεία Αλεξάνδρα και Ασκληπιείο Βούλας, όπου απέκτησε κλινική εμπειρία. Έχει εργασθεί στην φαρμακευτική εταιρεία κλινικής διατροφής Medella, η οποία εξειδικεύεται στα σκευάσματα ειδικής διατροφής για ιατρικούς σκοπούς. Από την μακρόχρονη αυτή επαγγελματική πορεία απέκτησε σημαντική εμπειρία στην διατροφή σε παθολογικές καταστάσεις, όπως στον καρκίνο, νευρολογικά νοσήματα, μετεγχειρητικές καταστάσεις, την σίτιση μέσω γαστροστομίας και την κοιλιοκάκη.
Η Δραγανιδάκη Λουκία είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο πλησίον του Πεδίου Άρεως. Αποφοίτησε από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των σπουδών της, ολοκλήρωσε μελέτη σχετικά με το Μεταβολικό Σύνδρομο στους νομούς της Κρήτης κι έκανε την πρακτική της άσκηση σε γνωστό διαιτολογικό γραφείο της Αθήνας. Εξειδικεύεται στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity), τίτλο που απέκτησε από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, που λειτουργεί υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσής της, παρακολούθησε επιμορφωτικό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την Κλινική Διατροφή, καθώς και το πρόγραμμα "Πιστοποιημένη Κατάρτιση στη Συμβουλευτική & στο Life Coaching (Προπονητική ζωής)" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις της ειδικότητάς της, συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες. Στο γραφείο της, αναλαμβάνει πλείστα όσα περιστατικά που αφορούν στον τομέα της και παρέχει συμβουλές διατροφής, άσκησης και ψυχολογικής υποστήριξης.
Η Κολόβη Ευαγγελία είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με το ιδιωτικό γραφείο στο Αιγάλεω. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Επίσης, είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος "Άθληση και Υγεία" της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Η πρακτική της άσκηση έγινε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, ενώ έχει εκπονήσει και εργασία με θέμα "Η επίδραση της διατροφής στην εμφάνιση του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος". Κατά τη συνεργασία της με γυμναστήρια, καθώς και με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων σε περιστατικά που απαιτούν διατροφική φροντίδα, αποκόμισε σημαντική εμπειρία. Mε την εμπειρία αυτή και την αξιοσημείωτη κατάρτισή της, είναι σε θέση να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πάνω στα ζητήματα διατροφής και δίαιτας και εξειδικεύεται στην παιδική παχυσαρκία και την αθλητική διατροφή. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος. Η κυρία Κολόβη παρακολουθεί, συστηματικά, συνέδρια και σεμινάρια διατροφής και παχυσαρκίας, ώστε να έχει συνεχή ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις της ειδικότητάς της.
Η Κριτσίνη Όλγα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας Κρήτης και έκανε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία". Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε Διαιτολογική Μονάδα και σε Κλινική Ενδοκρινολογίας στην Αθήνα, και στα πλαίσια της συνεχούς της επιμόρφωσης, έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων. Η κυρία Κριτσίνη, αναλαμβάνει υπεύθυνα τον σχεδιασμό εξατομικευμένων διαιτολογίων για απώλεια βάρους, την παιδική διατροφή είτε για απώλεια βάρους (παχυσαρκία) είτε για πρόσληψη, καθώς και κλινική διατροφή, για άτομα με υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, χοληστερόλη. Επιπλέον, σχεδιάζει ειδική διατροφή για έγκυες και θηλάζουσες, για γαστρεντερολογικές παθήσεις και αθλητική διατροφή.
Η Γκίνη Αφροδίτη είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Χολαργό. Είναι πτυχιούχος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της, με ειδίκευση στην "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή" και κατεύθυνση στη Μοριακή Διατροφή, η οποία έχει ως βασικό στόχο τη μελέτη της σχέσης της διατροφής της υγείας και της νόσου σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με το οποίο να συνεργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος MAST4HEALTH και στη συνέχεια εργάστηκε ως εργαστηριακή βοηθός στη διαγνωστική εταιρεία Randox στη Βόρεια Ιρλανδία. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα", εκεί εκπαιδεύτηκε στη διατροφική διαχείριση εγκύων, καρκινοπαθών, υπερηλίκων και ατόμων με μεταβολικό σύνδρομο. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και φροντίζει να ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διατροφής, με συνεχή μελέτη και παρακολούθηση συνεδρίων και της πιο πρόσφατης επιστημονικής αρθρογραφίας. Παρέχει εξατομικευμένη διατροφική εκπαίδευση και επιστημονική καθοδήγηση με εξατομικευμένα διαιτολογικά πλάνα, με κύριο μέλημα, να παρέχει τις υπηρεσίες της σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, εχεμύθεια, αποδοχή και κατανόηση.
Ο Γιώργος Μίλεσης είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελοκήπους. Απόφοιτος της Σχολής Διαιτολογίας - Διατροφολογίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Εφαρμοσμένη Κλινική Διατροφή, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου ασχολήθηκε ερευνητικά με την ανοσοβιολογία της νεφρικής σπειραματοσκλήρυνσης. Αξιοσημείωτη εμπειρία απέκτησε στα πλαίσια της Πρακτικής του άσκησης, σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού", καθώς και κατά την εργασία του, επί εξαετία, ως κλινικός διαιτολόγος. Διατελεί επιστημονικός διευθυντής της ομάδας κλινικών διαιτολόγων "Δια.. της Τροφής", μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και του Ελληνικού Γαστρεντερολογικού Ιδρύματος (ΕΛΙΓΑΣΤ). Η θεραπευτική του προσέγγιση στηρίζεται σε δυο πυλώνες: την ενσυναίσθηση και τη βιοχημεία του εγκεφάλου και του σώματός μας. Θεωρώντας ότι η μακροπρόθεσμη λύση πρέπει να έρθει από την πλευρά του θεραπευόμενου, με σύμμαχο τον τρόπο που λειτουργεί το ίδιο μας το σώμα, διαμορφώθηκε ένα σύστημα εκπαίδευσης και αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς, βάσει των επιταγών του ψυχιατρικού μοντέλου γνωσιακής συμπεριφορικής τροποποίησης (Cognitive Behavioral Treatment, CBT). Στο γραφείο του προσφέρει σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε όλο το φάσμα της Διαιτολογικής παρακολούθησης. Με στόχο την συνεχή ενημέρωση και κατάρτισή του, λαμβάνει ανελλιπώς μέρος σε σεμινάρια και συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Ο Μπονές Θεόδωρος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικά γραφεία στο Γαλάτσι. Έχει εργαστεί σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, μεμονωμένα διαιτολογικά γραφεία, πολυδύναμα κέντρα διατροφής και άθλησης και αθλητικά σωματεία, όπου απέκτησε μεγάλη εμπειρία. Συμμετείχε σε πανελλήνιες έρευνες, με στόχο τη διακρίβωση της διατροφής των Ελλήνων και των παιδιών τους. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους, γράφοντας άρθρα για τη διατροφή, προβεβλημένα στον ημερήσιο τύπο και περιοδικά. Διαθέτει εμπειρία στην απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, και στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσής του, παρακολουθεί τις ιατρικές εξελίξεις του χώρου μέσα από σεμινάρια και συνέδρια. Ειδικεύεται στην κλινική διατροφή και τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες, απώλειας βάρους, για την αντιμετώπιση της παθολογικής παχυσαρκίας, για αθλητική διατροφή, καθώς και για ειδικές ομάδες (παιδιά, έφηβοι, εγκυμοσύνη) και για παθολογικές καταστάσεις (υπέρταση, διαβήτης, καρδιαγγειακά, υπερλιπιδαιμίες κ.λπ.), διαταραχές πρόσληψης τροφής και τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και μελέτες στον τομέα της διατροφής, διαιτολογίας.
Η Γαβριέλη Άννα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο, Studio Διατροφής, στο Κολωνάκι. Είναι απόφοιτη και Διδάκτορας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με μεταδιδακτορικό στο Harvard Medical School/BIDMC και πρώην υπεύθυνη έρευνας για την Compass (BAMCO) στη Google. Παρέχει ένα εύρος υπηρεσιών διατροφικής υποστήριξης στην υγεία, στις παθήσεις, στα διαφορετικά στάδια της ζωής, αλλά επικεντρώνεται στην αλλαγή συνηθειών για απώλεια βάρους και διατήρηση της απώλειας. Και αυτό γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι οι αλλαγές στις συνήθειες του τρόπου ζωής σας είναι το μυστικό για να πάρετε τον έλεγχο του βάρους και της υγείας σας στα χέρια σας. Η φιλοσοφία της έγκειται στο ότι για να έχετε αποτελέσματα που θα διατηρήσετε μακροχρόνια πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειες που σας οδηγούν σε προβληματικές συμπεριφορές και κατ’ επέκταση στην πρόσληψη βάρους. Θέλει συνειδητή προσπάθεια και δουλειά και όχι μία γρήγορη λύση. Αν έχετε κουραστεί να δοκιμάζετε διαφορετικές δίαιτες, να χάνετε βάρος και μετά να το ξαναβάζετε σκεφτείτε αν ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάτι σε αυτά που κάνετε. Ο σκοπός είναι να διερευνήσετε μαζί τις προβληματικές σας συνήθειες και με ευχάριστο τρόπο να χτίσετε καινούριες πάνω στις ήδη υπάρχουσες. Έτσι θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου και να απολαμβάνετε ένα υγιές βάρος και έναν καλύτερο τρόπο ζωής.
Ο Μπελέκος Βασίλης είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στον Κορυδαλλό. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, καθώς και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην "Κλινική Διαιτολογία" του ίδιου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με την παρακολούθηση των μεταπτυχιακών του σπουδών, άρχισε να εργάζεται ως διαιτολόγος σε κέντρο αισθητικής και με την κατ’ οίκον διατροφική υποστήριξη. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και παρακολουθεί διαρκώς όλες τις εξελίξεις του αντικειμένου του. Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά, συμμετείχε ως ομιλητής σε τηλεοπτικές εκπομπές µε θέμα την διατροφή. Διαθέτει πολυετή εμπειρία και παρέχει υπηρεσίες διατροφικής υποστήριξης, για ρύθμιση βάρους, παιδική διατροφή, για Κλινική διατροφή, διατροφή αθλητών και αθλούμενων και διατροφή για εγκύους και θηλάζουσες.
Η Βλασερού Ολυμπία είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, με ιδιωτικό γραφείο στην Ηλιούπολη. Αποφοίτησε από το τμήμα "Επιστήμης της Διαιτολογίας και Διατροφής" του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου το 2011 και από τότε εργάζεται ως Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Για την πτυχιακή της εργασία, συμμετείχε στην επιδημιολογική μελέτη Mediterranean Islands Study (MEDIS), με ερευνητικό αντικείμενο "Κατανάλωση αφεψημάτων και ΔΜΣ, στην τρίτη ηλικία". Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης της συνεργάστηκε με τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς" και Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα". Έχει εργαστεί σαν ανεξάρτητος συνεργάτης σε γυμναστήρια της Αθήνας όπως το ‘Holmes Place’. Είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου αισθητικής και διαιτολογίας Nefer, όπου διατηρεί το γραφείο της, ενώ συνεργάζεται και με άλλα κέντρα αισθητικής. Πραγματοποιεί συχνά ομιλίες εθελοντικά σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ενώ υπήρξε και μέλος της τοπικής ομάδας του δήμου Αργυρούπολης, για το διεθνές πρόγραμμα "Παιδειατροφή by Epode". Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος. Είναι πιστοποιημένη επαγγελματίας στις διατροφικές διαταραχές, έχοντας αποκτήσει τον τίτλο Master Practitioner in eating disorders από το Κέντρο Εκπαίδευσης και αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών. Παρέχει πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως παχυσαρκία ενηλίκων, παιδική παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι & ΙΙ, σακχαρώδης διαβήτης κύησης, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση, γαστρεντερολογικές παθήσεις.
Η Παπανικολάου Ελπίδα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη. Είναι πτυχιούχος Διατροφής - Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Τρόφιμα, Διατροφή και Μικροβίωμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο τμήμα Ιατρικής με ειδίκευση εκτός από τη διατροφή, στο εντερικό μικροβίωμα αλλά και στις ψυχικές διαταραχές όπως ο αυτισμός, η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ψυχογενή ανορεξία, ψυχογενή βουλιμία κ.λ.π.. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιστοποιημένης επιμόρφωσης με θέμα "Διατροφή και Ψυχική Υγεία" του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, "Παιδιατρική Διατροφή" της Life Academy, "Ψυχοδιαιτολογία" και "Παιδιατρική Διατροφή" της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. Στο ιδιωτικό της γραφείο, ασχολείται με εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής που καλύπτουν όλες τις ανάγκες κάθε ατόμου, με την κλινική, θεραπευτική, αλλά και προληπτική διατροφή για όλα τα νοσήματα και προβλήματα υγείας, γυναικολογικά, προβλήματα πεπτικού, νευρολογικά, δερματολογικά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξατομίκευση των προγραμμάτων της διατροφής ανάλογα με τα γονίδια μέσω των διατροφογενετικών τεστ DNA GENOSOPHY© που προσφέρεται ως πρόσθετη υπηρεσία.
Η Δρ. Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη είναι ερευνήτρια Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Διατροφογενετική και διατηρεί πρότυπο Κέντρο Διατροφογενετικής στην Γλυφάδα. Είναι ιδρύτρια του DNANUTRICOACH® και της μεθόδου Διατροφικής ενδυνάμωσης – Food Coaching. Είναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου διατροφογενετικής στην Ελλάδα "Το DNA στο πιάτο σου" από τις εκδόσεις iWrite. Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Διατροφής (ASN) και πιστοποιημένη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με άδεια εξασκήσεως στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι επίσης πιστοποιημένη Life Coach από τον Βρετανικό Σύλλογο Πιστοποίησης IAPC&M. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στις ευεργετικές τους δράσεις στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας με βάση το DNA. Έχει συνεργαστεί με ομάδες κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως στα ερευντηικά κέντρα των πανεπιστημίων Tufts, Harvard Medical School, IMDEA, Rovia i Virgili, IMIM, σε ΗΠΑ και Ισπανία και στο Ελληνικό ίδρυμα Υγείας στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει στα Ισπανικά Πανεπιστήμια Universitat Oberta de Catalunya και Universidad Camilo Jose Cela. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο από τη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας από όπου και ξεκίνησε την ερευνητική της δραστηριότητα λαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή, προ-πτυχιακή υποτροφία Leonardo da Vinci για ερευνητική πρακτική στην Ισπανία το 2001. Αποφοιτεί και παίρνει την κρατική υποτροφία ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που την οδηγούν ξανά πίσω στην Ισπανία και στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης, από όπου λαμβάνει το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα εξειδίκευσης στη Βιοϊατρική Έρευνα και στη συνέχεια το Διδακτορικό της στη Βιοϊατρική από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2010. Το τελευταίο της Πανεπιστημιακό πτυχίο είναι αυτό της Διατροφολογίας – Διαιτολογίας και το λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο CEU San Pablo της Μαδρίτης, όταν αποφασίζει να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα και να ασχοληθεί με την μετάδοση και κλινική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης.
Ο Διονύσης - Άδωνις Πάνος είναι Διατροφολόγος - Φυσιοπαθητικός με ιδιωτικό γραφείο στην Γλυφάδα. Το διαιτολογικό μου κέντρο με την επωνυμία Get Your Diet. Είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος διαιτολογίας - Διατροφής καθώς και Κάτοχος Diploma Ολιστικής- Ενεργειακής Διατροφολογίας, Ηλεκτροβελονισμού και Φυσιοπαθητικής. Τέλος είναι κάτοχος Certificate στην Ιριδολογία Και Βοτανολογία. Διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία (περισσότερα από 13 χρόνια) σε περιστατικά απώλειας βάρους, βελτίωσης αθλητικής απόδοσης Αθλητών ερασιτεχνικού έως παγκοσμίου επιπέδου. Έχει Εξειδίκευση Στην Απώλεια Βάρους Καθώς Και Στην Βελτίωση Της Αθλητικής Απόδοσης. Είναι Πρόεδρος Και Ιδρυτικό Μέλος Του Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ (Επαγγελματικό Σωματείο Συμπληρωματικής Ιατρικής & Ανθρωπιστικών Σπουδών). Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται κυρίως σε θέματα αθλητικής διατροφής, παχυσαρκίας (παιδικής και ενήλικης), αλλά και σε ευρείας κλίμακας κλινικά περιστατικά. Συμμετείχε σε έρευνα με θέμα «αξιολόγηση των επιπέδων υδάτωσης στους νεαρούς αθλητές της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού», όπου και πραγματοποίησε την πτυχιακή του διατριβή.
Η Κιούση Κατερίνα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικά γραφεία στην Παιανία και στο Χολαργό. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής στη σχολή Βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου απ' όπου αποφοίτησε το 2003. Απέκτησε πτυχίο στη Διαιτολογία και Διατροφή ισότιμο και αναγνωρισμένο με αυτό του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συνεργάστηκε με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Surrey σε έρευνα με θέμα τις αλλαγές στην αντίληψη της εικόνας του σώματος, στην ψυχική διάθεση και στην αυτό-εκτίμηση κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους σε 300 παχύσαρκους ασθενείς που ακολούθησαν 4 δημοφιλή σχήματα δίαιτας - τρόπους αδυνατίσματος. Το 2004 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση και Προώθηση Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο King’s College London της Αγγλίας. Στην προσωπική της έρευνα, ασχολήθηκε με στρατηγικές Προώθησης Υγείας και υγιεινής Διατροφής σε παιδιά δημοτικών σχολείων. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε σεμινάρια στη Διεθνή Ακαδημία Διερεύνησης της Υγείας Brookwood και απέκτησε Δίπλωμα στη Βασική Κλινική Πράξη και Διερεύνηση της Υγείας. Το 2002, παρακολούθησε σεμινάρια του Βασιλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής και μετά από γραπτές εξετάσεις απέκτησε δίπλωμα σχετικό με τον έλεγχο στην Ασφάλεια των Τροφίμων σε δημόσιους χώρους. Έκανε την πρακτική της στην Κλινική Διαιτολογία σε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας. Το 2008, εργάστηκε για ένα χρόνο ως Κλινική Διαιτολόγος σε Ιδιωτική Κλινική - Κέντρο Αποκατάστασης ατομών με κινητικά προβλήματα ποικίλλων αιτιών. Είναι εξωτερικός συνεργάτης Οικοτροφείων, όπου σχεδιάζει τη διατροφή για αυτιστικά παιδιά και ασθενείς με ψυχικές ασθένειες και παράλληλα έχει αναλάβει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Άθληση - Διατροφή" στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Έλληνο-Αμερικάνικου Κολλεγίου Ψυχικού Αθηνών. Ενημερώνεται ανελλιπώς για τις εξελίξεις του κλάδου της, λαμβάνοντας μέρος σε συνέδρια και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων. Επιπλέον, αρθρογραφεί συχνά σε θέματα Διατολογίας και Διατροφής στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.
Η Αγγελοπούλου Τζένη είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Γαλάτσι. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και έκανε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Λαϊκό". Παράλληλα, αρθρογραφεί στο ένθετο τεύχος "Η Υγεία Μας" του περιοδικού "Τηλέραμα". Στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχει εξατομικευμένη διαιτολογική υποστήριξη για απώλεια, αύξηση, διατήρηση σωματικού βάρους, για διαχείριση βάρους παιδιών και εφήβων, κλινική διατροφή που απευθύνεται σε άτομα που εμφάνισαν κάποια πάθηση η οποία σχετίζεται με το βάρος, αθλητική διατροφή που απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν την βελτίωση, την αποκατάσταση και την επίτευξη των στόχων τους, διατροφή για άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, με την διατροφή εγκύου προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλοκές που σχετίζονται με υπερβάλλον βάρος καθώς και με την διατροφή θηλάζουσας έτσι ώστε να καλύψει ταυτόχρονα για την ίδια, αλλά και για τις ανάγκες του βρέφους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων.
Ο Δημοσθενόπουλος Χάρης είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαιτολογία από το Leeds Metropolitan University και Master of Medicine and Science in Human Nutrition του Sheffield University, UK. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος της βρετανικής κυβέρνησης και πιστοποιημένος ελεγκτής HACCP. Ιδρυτής του Κέντρου Διατροφικής Αγωγής, καθώς και Κλινικός Διαιτολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Λαϊκό" και προϊστάμενος του τμήματος Διατροφής, με εμπειρία σε θέματα διαβήτη, παχυσαρκίας και μεταβολικών νοσημάτων. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου εταιρείας μελέτης παραγόντων κινδύνου, για αγγειακά νοσήματα, μέλος της ελληνικής διαβητολογικής εταιρείας. Επιπλέον είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, με συμμετοχή στην υπο-επιτροπή για την Κλινική Διατροφή. Ο κύριος Δημοσθενόπουλος έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και μακροχρόνια, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και τα διατροφικά προγράμματα που δημιουργούνται από τον διαιτολόγο και παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα. Kαθώς έπειτα από ανάλυση σύστασης σώματος, επεξήγηση των μετρήσεων, λήψη ιστορικού του ατόμου, εξοικείωση με τις μερίδες τροφίμων, υπολογισμό ενεργειακών αναγκών του ατόμου, στοχοθεσία, και σχεδιασμό εξατομικευμένου διαιτολογίου, δημιουργείτε το προφίλ του ενδιαφερόμενου που είναι στοχευμένο στις προσωπικές του ανάγκες.
Ο Δαργκίνης Σωτήριος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και εκπόνησε με συνεργάτες την πτυχιακή του εργασία με αντικείμενο, "Επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στην επιλογή και σχεδιασμό δίαιτας σε ενήλικες". Εργάστηκε ως διαιτολόγος σε μεγάλα ινστιτούτα αδυνατίσματος και σε κέντρο παρασκευής υγιεινών γευμάτων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με το ιδιωτικό του ιατρείο, συνεχίζει την επιμόρφωσή του στους τομείς της διατροφής και της ψυχολογίας. Παρακολούθησε Μεταπτυχιακές σπουδές και Εξειδικεύτηκε στη Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner on Eating Disorders, Obesity & Child Obesity) από το ΚΕΑΔΔ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας. Παρακολούθησε με επιτυχία πρόγραμμα μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Κλινική Διατροφή από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησε με επιτυχία κύκλο μαθημάτων μέσω distance learning από το πανεπιστήμιο McGillX στο Montreal το “Food for Thought”, από το πανεπιστήμιο της Pennsylvania το “Vital Signs: Understanding What the Body Is Telling Us”, από το πανεπιστήμιο της Copenhagen το “Diabetes – a Global Challenge”και από το πανεπιστήμιο Colorado το “Gut Chek: Exploring YourMicrobiome”. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών. Συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια και συμπόσια σχετικά με την διατροφή, ενώ είναι και ομιλητής σε ημερίδες, εκδηλώσεις και παιδικούς σταθμούς με θέματα διατροφής, ψυχολογίας της διατροφής και παιδικής διατροφής. Υπήρξε καλεσμένος για θέματα διατροφής σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία μέσω του τεστ δυσανεξίας τροφών, της μέτρησης μεταβολισμού και της λιπομέτρησης, σε συνδυασμό με τη συστηματική εκπαίδευση και τις γνώσεις όπως είναι η Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Κλινική Διατροφή. Παρέχει προσωπικό πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τον στόχο, μέσω τακτικής παρακολούθησης και εκπαίδευσης, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος και να διατηρηθεί.
Ο Χαντζαρίδης Πέτρος είναι Στρατιωτικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, με ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. ιδρυτής και διευθυντής του διαιτολογικού γραφείου Clinical Diet. Επί σειράς ετών έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Εισήχθη στο τμήμα Κτηνιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη και ορκίστηκε Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα, ακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και στον Τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) των Ηνωμένων Πολιτειών τον πρόκρινε ανάμεσα σε πολυάριθμους υποψήφιους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και τον απεδέχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Κλινικής Διατροφής, από όπου και αποφοίτησε το 2010 με τον τίτλο του Master of Science in Clinical Nutrition, λαμβάνοντας τα ευμενή σχόλια κορυφαίων διεθνώς καθηγητών Διατροφής. Επί σειράς ετών έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής Στρατού (ΚΕΠΙΣ) στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού, συμμετέχοντας στην εκπαίδευση στελεχών του Υγειονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς. Κατόπιν αιτημάτων των Τμημάτων Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Πανεπιστημίου Μεσογείου έχει αναλάβει την εκπαίδευση τελειόφοιτων φοιτητών τους στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και έχει λάβει μέρος ως ομιλητής και ως σύνεδρος σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, παρέχει τις υπηρεσίες του και σας καθοδηγεί στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του «ευ ζην».
Η Πετράκου Μαριλένα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Κερατσίνι. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Αμέσως μετά το τέλος των βασικών σπουδών της, ξεκίνησε να διευρύνει την σχέση του βάρους του ατόμου με την δημιουργία ενός διατροφικού προγράμματος προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του. Έτσι, συνέχισε την επαγγελματική της κατάρτιση, με το επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πάνω στην Εξατομικευμένη Διατροφή και έναν χρόνο αργότερα παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στην Κλινική Διατροφή. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στο "Τζάνειο" Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ανέλαβε περιστατικά ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και αμέσως μετά, ξεκίνησε να συνεργάζεται με ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου για να αποκτήσει περισσότερη επαγγελματική εμπειρία. Το 2016 όπου αποφοίτησε, ξεκίνησε να δουλεύει επίσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας περιστατικά παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, εγκύους και θηλάζουσες και κλινικά περιστατικά. Η συνεχής επιμόρφωση θεωρεί πως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος του διαιτολόγου, γι αυτόν τον λόγο, ολοκλήρωσε επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την "Εξατομικευμένη Διατροφή", με το οποίο μπορεί να δημιουργεί ένα πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στους προσωπικούς στόχους και συνήθειες του ατόμου μακριά από θερμιδικά όρια. Επιπλέον, ένα κομμάτι της δικής της φιλοσοφίας είναι και η επίτευξη της υγείας μέσω της διατροφής, και γι αυτό στην συνέχεια ολοκλήρωσε επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Κλινική Διατροφή". Παράλληλα, ενημερώνεται για τα νεότερα διαιτολογικά νέα από τα ετήσια διαιτολογικά συνέδρια, ημερίδες, webinars, επιστημονικές δημοσιεύσεις, ώστε να προσφέρει στους ασθενείς της τις τελευταίες διαιτολογικές συστάσεις.
Η Βασιλείου Ξανθή είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στην Ελευσίνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Άσκησε την πρακτική της στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο", όπου απέκτησε πολύτιμή εμπειρία, καθώς παρακολουθούσε νοσηλευόμενους ασθενείς εντός της μονάδας και παράλληλα διαχειριζόταν και περιστατικά των εξωτερικών ιατρείων. Η πτυχιακή της εργασία είχε αντικείμενο την Διατροφή και Άσκηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει αφορούν την περαιτέρω εξειδίκευση στον τομέα της διατροφής αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση των διατροφικών συνηθειών.