Ο Παπακώστας Βασίλειος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ενώ έχει εξειδικευτεί και διαθέτει εμπειρία στη Διατροφική συμβουλευτική, στην Παχυσαρκία και τον μεταβολισμό, καθώς και στο Nutrition coaching. Στοχεύει, με το σχεδιασμό εξατομικευμένων διαιτολογίων, στην απώλεια βάρους, πάντα όμως μέσα από το πρίσμα της βελτίωσης και της διατήρησης της υγείας των ανθρώπων. Παράλληλα, επιδιώκει τη διατήρηση του χαμένου βάρους, τη διατροφική εκπαίδευση και την τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών. Επιπλέον στοχεύει, στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στην καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να κάνει σωστή αξιολόγηση της σύστασης του σώματός (λιπώδους ιστού, μυϊκής μάζας, ολικών υγρών σώματος, σπλαχνικού λίπους, κυτταρικής υγείας) και να μετρήσει το βασικό μεταβολισμό, για να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη λειτουργία και την κατάσταση του σώματός του κάθε ατόμου.
Ο Κουβάτσος Φίλιππος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Κορωπί και στην Δάφνη. Είναι απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής. Το αντικείμενο της πτυχιακής του είναι "Ρόλος της Διατροφής και του Γονιδιώματος στην πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου". Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ετήσιου κύκλου, "Δυτική βοτανοθεραπεία", "Κινέζικη βοτανοθεραπεία", "Ιπποκράτειος διατροφή". Είναι Επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Εναλλακτικών Θεραπειών MTS στη Λαμία και επιστημονικός συνεργάτης της ΦΑΓΕ και του Thermes Spa σε θέματα διατροφής, και Υπεύθυνος διατροφικού τμήματος του Αθλητικού συλλόγου Φιλοθέης. Υπήρξε κύριος εισηγητής σε σεμινάρια για την θεραπευτική διατροφή και τα θεραπευτικά βότανα. Είναι μέλος της επιτροπής αδειοδότησης λειτουργίας διαιτολογικών κέντρων και πολυδύναμων κέντρων και γυμναστηρίων της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.
Ο Πανόπουλος Παναγιώτης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, με ιδιωτικό ιατρείο στην Ηλιούπολη. Εξειδικεύτηκε στην Κλινική Διατροφή στο ΑΧΕΠΑ Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου απέκτησε πολύτιμες γνώσεις, με μεγαλύτερη έμφαση στα Διαβητολογικά και στα Καρδιολογικά περιστατικά. Διετέλεσε προϊστάμενος Διαιτολόγος Κέντρου Αδυνατίσματος και Αισθητικής Lipogen και παρακολουθώντας χιλιάδες περιστατικά, απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στο αδυνάτισμα και σε μεθόδους Διατήρησης και Συντήρησης Βάρους, επίσης διετέλεσε προϊστάμενος Διαιτολόγος στο γυμναστήριο (Universal Ladies), στο οποίο μυήθηκε στην αθλητική και αγωνιστική Διατροφή και ακολούθως ασχολήθηκε με την εκπαίδευση, σαν εκπαιδευτής σε δημόσιο ΙΕΚ. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε νοσοκομεία, αθλητισμό, εκπαίδευση, κέντρα αισθητικής και αδυνατίσματος, κέντρα δυσανεξίας, παιδικών σταθμών, κέντρα εγκυμοσύνης και λοχείας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ομιλίες στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε γηροκομεία. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού και ταμίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ένωσης Διαιτολόγων, Διαιτολόγος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Διαιτολόγος του κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Ηλιούπολης. Εξειδικεύεται στον σακχαρώδη διαβήτη, στην κλινική διατροφή, στην παιδική και εφηβική διατροφή, στις διατροφικές διαταραχές, στη διατροφική συμβουλευτική, στο life coach, καθώς και στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας και του αδρανή μεταβολισμού. Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής αντιμετωπίζει προβλήματα μέσω ισορροπημένου διαιτολόγιου βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή.
Η Μαμαλάκη Ειρήνη είναι Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο ίδιο τμήμα πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με κατεύθυνση στην "Κλινική Διατροφή". Το 2020 απέκτησε το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με θέμα "Διατροφή και τρόπος ζωής ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας". Επί του παρόντος είναι επιστημονική συνεργάτης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα στον τομέα της διατροφής και του τρόπου ζωής καθώς και γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κλινικών περιστατικών, τόσο ενηλίκων όσο και παιδιών, στην διατροφή ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, όπως, επίσης, και στη διαχείριση βάρους ατόμων (απώλεια βάρους, διατήρηση του απολεσθέντος βάρους, αύξηση βάρους). Η βασική της φιλοσοφία είναι ότι η παρέμβαση στη διατροφή θα πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική, βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε ατόμου καθώς και στις γευστικές προτιμήσεις του, και ο στόχος να αποτελεί η μακροχρόνια διατήρηση των αλλαγών που συζητήθηκαν. Έτσι, βασικός άξονας των συνεδριών είναι η ενδελεχής αξιολόγηση και συζήτηση των αναγκών με το άτομο, ο καθορισμός στόχων και η επαναξιολόγηση των στόχων αυτών σε τακτό χρονικό διάστημα.
Η Δρ. Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη είναι ερευνήτρια Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Διατροφογενετική και διατηρεί πρότυπο Κέντρο Διατροφογενετικής στην Γλυφάδα. Είναι ιδρύτρια του DNANUTRICOACH® και της μεθόδου Διατροφικής ενδυνάμωσης – Food Coaching. Είναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου διατροφογενετικής στην Ελλάδα "Το DNA στο πιάτο σου" από τις εκδόσεις iWrite. Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Διατροφής (ASN) και πιστοποιημένη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με άδεια εξασκήσεως στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι επίσης πιστοποιημένη Life Coach από τον Βρετανικό Σύλλογο Πιστοποίησης IAPC&M. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στις ευεργετικές τους δράσεις στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας με βάση το DNA. Έχει συνεργαστεί με ομάδες κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως στα ερευντηικά κέντρα των πανεπιστημίων Tufts, Harvard Medical School, IMDEA, Rovia i Virgili, IMIM, σε ΗΠΑ και Ισπανία και στο Ελληνικό ίδρυμα Υγείας στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει στα Ισπανικά Πανεπιστήμια Universitat Oberta de Catalunya και Universidad Camilo Jose Cela. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο από τη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας από όπου και ξεκίνησε την ερευνητική της δραστηριότητα λαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή, προ-πτυχιακή υποτροφία Leonardo da Vinci για ερευνητική πρακτική στην Ισπανία το 2001. Αποφοιτεί και παίρνει την κρατική υποτροφία ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που την οδηγούν ξανά πίσω στην Ισπανία και στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης, από όπου λαμβάνει το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα εξειδίκευσης στη Βιοϊατρική Έρευνα και στη συνέχεια το Διδακτορικό της στη Βιοϊατρική από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2010. Το τελευταίο της Πανεπιστημιακό πτυχίο είναι αυτό της Διατροφολογίας – Διαιτολογίας και το λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο CEU San Pablo της Μαδρίτης, όταν αποφασίζει να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα και να ασχοληθεί με την μετάδοση και κλινική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης.
Η Βάσση Παρασκευή είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο Ελευθέριο Κορδελιό. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Νοσηλευτικής, η αγάπη της για τη συνεισφορά καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου την οδήγησε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Ειδικεύεται στις Κλινικές περιπτώσεις, στους Παιδιατρικούς ασθενείς και στην Αθλητική διατροφή. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με τίτλο "Προσδιορισμός Βαρέων Μετάλλων Mg, Fe, As, Pb στο πόσιμο νερό του Ν. Τρικάλων", ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Κλινικής Διατροφής με αντικείμενο την αξιολόγηση θρέψης, την διατροφική υποστήριξη παθολογικών καταστάσεων καθώς και την θρεπτική υποστήριξη παιδιατρικού ασθενή. Στη συνέχεια συμμετείχε στo ερευνητικό πρόγραμμα "Συμμαχία για την Υγεία" με αντικείμενο τα παρεμβατικά προγράμματα στις εκφυλιστικές παθήσεις, Παχυσαρκία – Καρδιαγγειακές παθήσεις – Υπέρταση – Σακχαρώδης Διαβήτης. Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Prolepsis στο πρόγραμμα "Μαθαίνω για τα Φρούτα τα Λαχανικά και το Γάλα", στα πλαίσια του οποίου πραγματοποίησε πολυάριθμες διαλέξεις σε Δημοτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται στο χώρο του fitness ως επικεφαλής του τμήματος διατροφής, αναλαμβάνοντας εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής απευθυνόμενα σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά όπως επίσης και προγράμματα που αφορούν στην μείωση, αύξηση, διατήρηση βάρους καθώς και στην αύξηση μυϊκής μάζας, στη γράμμωση και μείωση λίπους. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα τοπικά περιοδικά του Νόμου Θεσσαλονίκης, έχοντας σταθερά ως στόχο να διευρύνει επιπλέον τις γνώσεις της ώστε να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, ενημερώνεται και παρακολουθεί διαρκώς συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες που αφορούν στην επιστήμη της διατροφής και της υγείας γενικότερα. Η ομάδα του topdiet αποτελείται από καταρτισμένους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους με επικεφαλής της ομάδας την Βάσση Παρασκευή που ειδικεύεται στις κλινικές περιπτώσεις, τους παιδιατρικούς ασθενείς και την Αθλητική διατροφή.
Η Πετράκου Μαριλένα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Κερατσίνι. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διαιτολογίας και Διατροφής του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Αμέσως μετά το τέλος των βασικών σπουδών της, ξεκίνησε να διευρύνει την σχέση του βάρους του ατόμου με την δημιουργία ενός διατροφικού προγράμματος προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του. Έτσι, συνέχισε την επαγγελματική της κατάρτιση, με το επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πάνω στην Εξατομικευμένη Διατροφή και έναν χρόνο αργότερα παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στην Κλινική Διατροφή. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στο "Τζάνειο" Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ανέλαβε περιστατικά ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και αμέσως μετά, ξεκίνησε να συνεργάζεται με ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου για να αποκτήσει περισσότερη επαγγελματική εμπειρία. Το 2016 όπου αποφοίτησε, ξεκίνησε να δουλεύει επίσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας περιστατικά παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, εγκύους και θηλάζουσες και κλινικά περιστατικά. Η συνεχής επιμόρφωση θεωρεί πως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος του διαιτολόγου, γι αυτόν τον λόγο, ολοκλήρωσε επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την "Εξατομικευμένη Διατροφή", με το οποίο μπορεί να δημιουργεί ένα πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στους προσωπικούς στόχους και συνήθειες του ατόμου μακριά από θερμιδικά όρια. Επιπλέον, ένα κομμάτι της δικής της φιλοσοφίας είναι και η επίτευξη της υγείας μέσω της διατροφής, και γι αυτό στην συνέχεια ολοκλήρωσε επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Κλινική Διατροφή". Παράλληλα, ενημερώνεται για τα νεότερα διαιτολογικά νέα από τα ετήσια διαιτολογικά συνέδρια, ημερίδες, webinars, επιστημονικές δημοσιεύσεις, ώστε να προσφέρει στους ασθενείς της τις τελευταίες διαιτολογικές συστάσεις.
Ο Ζήντρος Βασίλειος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στα Μελίσσια. Είναι πτυχιούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης, με αντικείμενο πτυχιακής "Αντίληψη εικόνα σώματος σε άντρες ηλικίας 20 - 40 ετών, με βάση τη προσωπικότητά τους και τις διατροφικές τους συνήθειες", όπου το 2011 παρουσιάστηκε στο συνέδριο V Diets / EFAD, στη Βαρκελώνη. Πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στο διαιτολογικό γραφείο της κ. Σφακιανάκη, στη Σητεία της Κρήτης, ενώ είχε συνεργασία με την Abella Hellas για το μενού Αεροπορικών Γραμμών και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης της Nutrimed. Είναι Υπεύθυνος Διαιτολόγος του διατροφολογικού τμήματος των Medi Prinou Κηφισιάς, ενώ υπήρξε υπεύθυνος Διαιτολόγος του διατροφολογικού τμήματος του DNA Χολαργού και Πειραιά. Είναι συνεργάτης του Kids Way (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 3-12 ετών), Άνοιξη Αττικής, για το διαιτολόγιο των παιδιών του Κέντρου. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων Διατροφής - Διαιτολογίας, Παχυσαρκίας και Αθηροσκλήρωσης, αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο και είναι ο εμπνευστής και διαχειριστής της επιστημονικής ιστοσελίδας dietplus. Μέσα σε έναν μοντέρνο χώρο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, στοχεύει στην αλλαγή συνηθειών μέσα από την εξατομικευμένη διατροφή βάσει του τρόπου ζωής σας, χωρίς στερητικές δίαιτες, στοχεύοντας σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Ο Τζιράρκας Δημήτριος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Κλινική Διατροφή στο Γενικό Νοσοκομείο "Ασκληπιείο" Βούλας, όπου και αποκόμισε πολύτιμες γνώσεις στα Διαβητολογικά περιστατικά και σε Νεφροπαθείς ασθενείς. Έχει εργαστεί ως προϊστάμενος Διαιτολόγος σε Κέντρα Αδυνατίσματος και καθηγητής στον τομέα της διατροφής σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Επιπροσθέτως, απέκτησε εξειδίκευση στα περιστατικα Διατροφικών Διαταραχών, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα "Διατροφή και Ψυχική Υγεία" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος και μέλος του εξελεγκτικού συνεδρίου της ίδιας ένωσης. Ταυτόχρονα, φροντίζει να επιμορφώνεται διαρκώς μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων, για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Διατροφής και της Διαιτολογίας, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας τις γνώσεις του. Στο ιδιωτικό του γραφείο προσφέρει σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το φάσμα της Διαιτολογικής παρακολούθησης.
Ο Μπονές Θεόδωρος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικά γραφεία στο Γαλάτσι. Έχει εργαστεί σε νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, μεμονωμένα διαιτολογικά γραφεία, πολυδύναμα κέντρα διατροφής και άθλησης και αθλητικά σωματεία, όπου απέκτησε μεγάλη εμπειρία. Συμμετείχε σε πανελλήνιες έρευνες, με στόχο τη διακρίβωση της διατροφής των Ελλήνων και των παιδιών τους. Έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους, γράφοντας άρθρα για τη διατροφή, προβεβλημένα στον ημερήσιο τύπο και περιοδικά. Διαθέτει εμπειρία στην απώλεια βάρους και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, και στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσής του, παρακολουθεί τις ιατρικές εξελίξεις του χώρου μέσα από σεμινάρια και συνέδρια. Ειδικεύεται στην κλινική διατροφή και τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες, απώλειας βάρους, για την αντιμετώπιση της παθολογικής παχυσαρκίας, για αθλητική διατροφή, καθώς και για ειδικές ομάδες (παιδιά, έφηβοι, εγκυμοσύνη) και για παθολογικές καταστάσεις (υπέρταση, διαβήτης, καρδιαγγειακά, υπερλιπιδαιμίες κ.λπ.), διαταραχές πρόσληψης τροφής και τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και μελέτες στον τομέα της διατροφής, διαιτολογίας.