Η Βάσση Παρασκευή είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί τα ιδιωτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στο Κορδελιό "Topdiet". Αποφοίτησε από το Τμήμα Διατροφής - Διαιτολογίας του Αλεξανδρείου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Κλινικής Διατροφής του ιδίου Ιδρύματος, ενώ συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα "Συμμαχία για την Υγεία", με αντικείμενο τα παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής αγωγής για την αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η παχυσαρκία. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες διαλέξεις σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος "Μαθαίνω για τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο "Prolepsis". Επιπροσθέτως, υπηρέτησε ως Διαιτολόγος - Διατροφολόγος στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού. Μέχρι και σήμερα, διατελεί Επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής σε Όμιλο γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και έχει αρθρογραφήσει σε τοπικά περιοδικά του Νομού Θεσσαλονίκης. Παρακολουθεί διαρκώς συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν την επιστήμη της διατροφής και της υγείας, με σταθερό στόχο τη συνεχή διεύρυνση των γνώσεών της, ώστε να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Η κυρία Βάσση εξειδικεύεται στις κλινικές περιπτώσεις, στους παιδιατρικούς ασθενείς και στην αθλητική διατροφή.