40

Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας

Κλείστε Ραντεβού με Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας γρήγορα και εύκολα. Εντοπίστε τον ιδανικό γιατρό για εσάς, δείτε το βιογραφικό του, τις υπηρεσίες του, τη διαθεσιμότητά του και κλείστε άμεσα ραντεβού μαζί του.

Κλείστε Ραντεβού για επίσκεψη στο ιατρείο ή βιντεοκλήση με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας της επιλογής σας

Ψάχνετε άμεσα για ραντεβού σε Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας; Μόλις βρήκαμε τους καλύτερους γιατρούς για εσάς.

Επιλέξτε Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ

Βρείτε Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ στην περιοχή σας. Για πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή χρησιμοποιήστε τα φίλτρα αναζήτησης που επιθυμείτε.
Προσφερόμενες υπηρεσίες
Απλή συνεδρία, Art Therapy, Coaching δημιουργικότητας, Mentoring / Coaching, Αγχώδεις διαταραχές, Αντιμετώπιση - διαχείριση φοβιών, Αντιμετώπιση άγχους - Stress, Αντιμετώπιση διαταραχών της διάθεσης, Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, Αντιμετώπιση εθισμών
Σχετικές ειδικότητες
Παιδοψυχολόγοι, Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές

Μπογδάνη Ελευθερία
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Άλιμος
Άλιμος
Αγχώδεις διαταραχές Υπνοθεραπεία

H Μπογδάνη Ελευθερία είναι Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεύτρια και Υπνοθεραπεύτρια, με ιδιωτικό γραφείο στον Άλιμο. Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο - για τα επιτεύγματα και για τα δεινά του ξεκίνησε με τις Ανθρωπιστικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια με τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τέλος με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιωαννίνων στη Συμβουλευτική, στην Κλινική Ύπνωση και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων, Γονέων, Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και στο Κέντρο "Πρόληψης και Συμβουλευτικής". Εφαρμόζοντας δυο ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις στη συνεδρία δηλαδή της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας του Beck και της Κλινικής Ύπνωσης του Milton Erikson επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα στις Αγχώδεις διαταραχές, Κατάθλιψη, Κρίσεις Πανικού, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Φοβίες, Υπερφαγία, Ενδυνάμωση Εαυτού, Πένθος, Διαπροσωπικές σχέσεις. Διεξάγονται ατομικές συνεδρίες Ενηλίκων και Εφήβων.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 16:00

Ποντίκη Ολυμπία - Μάρια
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Ηράκλειο
Ηράκλειο
Απλή συνεδρία: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπόλοιπες υπηρεσίες
Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική Συμβουλευτική διαχείρισης πένθους

Η Ποντίκη Ολυμπία Μαρία είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στο Ηράκλειο Αττικής. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στην Ποιμαντική Ψυχολογία του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας. Είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια πιστοποιημένη από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Psychotherapia. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική και Προπονητική ζωή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Life and Business Coaching στο Metropolitan College, Types of Conflict στο University of California. Εκπαιδεύτηκε επίσης στη διαμεσολάβηση ως μέσο εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, στην εγκληματολογία, στον τομέα: Criminal Profiling, στην βιοηθική, στην διαχείριση χωρισμού των γονέων και επιπτώσεων του διαζυγίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή με θέμα: Ενσυναίσθηση, μια σύγχρονη έννοια με παλαιό περιεχόμενο και το παράδειγμα του Αγίου Νεκταρίου.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 09:00

Καροφυλλάκη Σταυρούλα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Άγιος Νικόλαος Λασιθίου
Αντιμετώπιση - διαχείριση φοβιών Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική

Η Καροφυλλάκη Σταυρούλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life coaching γραφείο στον Άγιο Νικόλαο. Είναι κάτοχος διπλώματος από την Ακαδημία Ψυχοθεραπείας στη "Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας" και Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης Life coaching από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπροσθέτως είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Counseling Psychology από το Liberty University of Alabama. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσή της, παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων, αυτογνωσία, σεξουαλικές διαταραχές, θεραπευτική ύπνωση, διατροφικές διαταραχές, άγχος και λοιπές αγχώδεις διαταραχές, καθώς και σεμινάρια "Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχολογίας". Επίσης, συμμετείχε στο συνέδριο "Διαχείριση κρίσεων - Από την αβεβαιότητα στην διαφοροποίηση και την αλλαγή", του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση στις Σεξουαλικές Διαταραχές, στις Διαπροσωπικές Σχέσεις και στις Κρίσεις Πανικού - Φοβίες. Στο ιδιωτικό της γραφείο αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, συνδυάζοντας την επιστημονική της κατάρτιση με την πολυετή εμπειρία και τον επαγγελματισμό που διαθέτει. Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.


περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 09:00

Αντωνοπούλου Μαίρη
Νευρολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Αμπελόκηποι
Αμπελόκηποι

Η Αντωνοπούλου Μαίρη είναι Νευρολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελόκηπους. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύτηκε στην Νευρολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου και εκπαιδεύτηκε στη διαγνωστική διερεύνηση και θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών της Νευρολογικής Κλινικής, στην αντιμετώπιση επειγόντων νευρολογικών περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, στη λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Νευρολογικού Ιατρείου και παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες νευρολογικές νόσους, στη λειτουργία Νευροφυσιολογικού Εργαστηρίου και στις παρακλινικές εξετάσεις/διασυνδετική. Συνεχίζοντας την ειδικότητά της, εκπαιδεύτηκε στην Α' Παθολογική Κλινική, καθώς και στη Ψυχιατρική Κλινική, όπου και ήρθε σε επαφή με τη διαγνωστική αξιολόγηση και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με διαταραχές διάθεσης,διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές προσαρμογής, ψυχωτικές διαταραχές και διαταραχές από χρήση ουσιών. Εκπαιδεύτηκε ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και συνέχισε την εκπαίδευσή της ως Γνωσιακή -Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια στο ίδιο κέντρο. Παράλληλα με το ιδιωτικό της ιατρείο, συνεργάζεται με μεγάλα Ιδιωτικά Πολυιατρεία των Αθηνών και παραδίδει ιατρικά μαθήματα σε Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο. Λαμβάνει ανελλιπώς μέρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσής της σε τομείς της ειδικότητάς της.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Δευτέρα 06/02

Μπούκας Δημήτριος
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Λυκαβηττός
Λυκαβηττός
Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους Συμβουλευτική διαχείρισης κρίσεων πανικού Τεστ διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών Συμβουλευτική διαχείρισης θυμού Αγχώδεις διαταραχές Συνεδρία Online Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού

Ο Δημήτρης Μπούκας είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στον Λυκαβηττό. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου με ειδίκευση στην Γνωστική Ψυχολογία και στις Διαδικασίες Λήψεως Αποφάσεων (Cognitive and Decision Sciences). Είναι εκπαιδευτής στον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) από τους Richard Bandler και John Grinder, εμπνευστές και δημιουργούς του NLP. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ηχοθεραπείας Tomatis. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με τις μεθόδους NLP - Νευρογλωσικός Προγραμματισμός, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, CBT - Cognitive Behaviour therapy - Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και RET - Rational Emotive Therapy του Albert Ellis – Λογικοθυμική Θεραπεία, καθώς και ηχοθεραπεία Tomatis. Αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως άγχος, στρες, κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, διαχείριση συναισθημάτων, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαχείριση σχέσεων, ψυχοσωματικά συμπτώματα, εθισμοί, πένθος - απώλεια και διατροφικές διαταραχές. Παρακολουθεί εντατικά τις διεθνείς σύγχρονες τάσεις στην συμβουλευτική (coaching & mentoring) και εφαρμόζει πολλές πρωτοποριακές τεχνικές ηγεσίας, ώστε να βοηθά εταιρείες και ιδιώτες να πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 09:00

Κυριακοπούλου Μαρία
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Μεταμόρφωση
Μεταμόρφωση
Απλή συνεδρία: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπόλοιπες υπηρεσίες
Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων Ατομικές συνεδρίες εφήβων Ατομική συνεδρία Συμβουλευτική εφήβων Συμβουλευτική γονέων - παιδιών

Η Κυριακοπούλου Μαρία είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στην Μεταμόρφωση. Είναι απόφοιτη Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακό τίτλου σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία στο Guglielmo Marconi University της Ιταλίας. Στην συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική ψυχολογία παιδιού και εφήβου και στην Αναγνώριση και αντιμετώπιση ΔΕΠΥ στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και στην Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Στο ιδιωτικό της γραφείο, παρέχει υπηρεσίες που αφορούν γενικότερα θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία παιδιών κι εφήβων, αφού εξειδικεύεται στην συμβουλευτική γονέα - παιδιού και συμβουλευτική εφήβων, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, θεραπεία Ζεύγους, διαχείρισης πένθους και κρίσεων πανικού.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Σήμερα στις 21:00

Φουρτούνα Ξένια MSc
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

  • Αμπελόκηποι
Αμπελόκηποι
Απλή συνεδρία: 40€ - 60€ (περιλαμβάνει για την πρώτη επίσκεψη λήψη ιστορικού, αξιολόγηση, διερεύνηση αιτήματος, πληροφορίες σχετικά με τη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση) υπόλοιπες υπηρεσίες
Αγχώδεις διαταραχές Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού Αντιμετώπιση - διαχείριση φοβιών Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

Η Φουρτούνα Ξένια είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία και τη Συμβουλευτική του Πανεπιστημίου της Αγγλίας Canterbury University. Έχει εξειδικευτεί στις Διαταραχές Προσωπικότητας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως επίσης και στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων πάνω στην προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε παιδικό, εφηβικό και ενήλικο πληθυσμό. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Έχει πραγματοποιήσει τη μεταπτυχιακή πρακτική της άσκηση στη Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και έχει αναλάβει εθελοντική δράση σε συνεργασία με διάφορους φορείς της Αττικής. Στο παρόν είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στη Συμβουλευτική Γραμμή Στήριξης 11525 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και αναλαμβάνει ατομικές συνεδρίες Συμβουλευτικής - Ψυχοθεραπείας, Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική γονέων.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 13:00

Μαργέτη Ρία
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Γκύζη
Γκύζη
Συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού

Η Μαργέτη Ρία είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Γκύζη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο αναγνωρισμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Wales, Swansea και στην συνέχεια απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Διάγνωση και Αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών - Δυσλεξία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής και στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία αποκτώντας τον τίτλο Advanced Professional Diploma in Integrative Psychotherapeutic Counselling level 7, από το Edexcel U.K. Επιπρόσθετα, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλλίας, καθώς και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2008. Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση και ερμηνεία τεστ ενηλίκων και παιδιών που αφορούν τομείς όπως η προσωπικότητα, η νοημοσύνη, η συμπεριφορά, το άγχος και οι μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα. Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης των πολυιατρείων Χολαργού καθώς και των εξωτερικών ιατρείων του Αιγηνίτειου Νοσοκομείου και παλιότερα μια από τους ακαδημαϊκούς επόπτες του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Κλινική Ψυχοπαθολογία που διοργανώνεται ετησίως από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.ΠΙ.Ψ.Υ.). Παράλληλα, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο τμήμα ενηλίκων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς", ως εξωτερικός συνεργάτης σε Λογοθεραπευτικά Κέντρα όπως το "Λόγος έργο μάθηση" και το "Λόγου και Ψυχής έργο" καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στο πλαίσιο στήριξης κρατουμένων υπό απέλαση. Σήμερα, εργάζεται συμβουλευτικά με ποικίλες ομάδες όπως ενήλικες με ψυχιατρικά προβλήματα ή ακόμη και με αίτημα αυτογνωσίας, αλλοδαπούς - μετανάστες, ομάδες γονέων, εφήβους σε αναζήτηση επαγγέλματος ή με δυσκολίες προσαρμογής, ζευγάρια, ψυχοσωματικούς ασθενείς, νοσούντες από χρόνιες παθήσεις (HIV, καρκίνος κτλ), άτομα με σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή με θέματα που αφορούν την σεξουαλική ταυτότητα ενώ οι συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν και στην αγγλική γλώσσα για όσους το επιθυμούν. Τέλος, είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια με θέματα όπως, γνωσιακή ψυχοθεραπεία, κατάθλιψη, κλινική ψυχοπαθολογία, συμβουλευτική απέναντι στα ψυχοσωματικά προβλήματα, ψυχολογική προσέγγιση του ασθενή, τεχνική της έκθεσης στις αγχώδεις διαταραχές, ψυχο-εκπαίδευση στη διαχείριση του θυμού, συμβουλευτική γονέων και σχολές γονέων, παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, νοητική υστέρηση, προβλήματα λόγου, αισθητηριακές διαταραχές στο γενικό πρωτοβάθμιο σχολείο, παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες βάση του Αθηνά Τεστ, καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια κ.ά.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 09:00

Αλεξανδρίδου Δανάη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Αργυρούπολη
Αργυρούπολη

Η Αλεξανδρίδου Δανάη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας με ιδιωτικό γραφείο στην Αργυρούπολη. Είναι πτυχιούχος Σύμβουλος Διατροφής του Cambridge Regional College κι έκανε την πρακτική της άσκηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν παρακολουθώντας περιστατικά Διατροφικών Διαταραχών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής και Γνωσιακής - συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας από το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS, στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης της έχει παρακολουθήσει εξ' αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα τις Διατροφικές διαταραχές, καθώς και το πρόγραμμα Life & Business Coaching. Παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις της ειδικότητάς της, συμμετέχοντας σε συνέδρια και ημερίδες. Στο ιδιωτικό της γραφείο αναλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας - Συμβουλευτικής, Ενσυνείδητης διατροφής αλλά και εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Άυριο στις 09:00

Μυριούνης Μάνθος
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

  • Εξάρχεια
Εξάρχεια
Απλή συνεδρία: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπόλοιπες υπηρεσίες
Συμβουλευτική γονέων Θεραπεία οικογένειας Θεραπεία Ζεύγους Συνεδρία Online

Ο Μυριούνης Μάνθος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, με ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε, "Περί την επιστήμην της Ψυχολογίας" στα Πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και των Ιωαννίνων. Ορμώμενος από την αγάπη του για την Ψυχολογία, την κατανόησή του στων ανθρώπων τα λάθη και τα πάθη αλλα κι έχοντας συλλάβει την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης, προσεγγίζει εξατομικευμένα, με σεβασμό, με ενσυναίσθηση και με ευαισθησία τις ζωές των θεραπευομένων του. Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία ακολουθώντας την Ομαδική Αναλυτική προσέγγιση στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών καθώς και στο Ψυχόδραμα (κατά Jacob Moreno) στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών με δασκάλα του την ίδια την μαθήτρια και συνεχίστρια του έργου του, Marcia Karp. Στο κοινοτικό (ανοικτό) πλαίσιο όπου μυήθηκe στις ψυχοθεραπευτικές πρακτικές (κατά I. D.Yalom) είχε την ευκαιρία της πρακτικής του εξάσκησης διαμέσου της κλινικής άσκησης στην οποία εκτέθηκε. Ετσι συντόνισε για τρία χρόνια ομάδες σε θεραπείες μέσω τέχνης, που αποτελούνταν από ανθρώπους με σοβαρή ψυχοπαθολογία και κατά κύριο λόγο με χρόνια ψυχωσικά σύνδρομα. Η Συμβουλευτική και η Προπονητική Ζωής,(Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Παιδοψυχολογία, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Ηγεσία Μονάδων Υγείας και ΜΚΟ, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Ειδική Αγωγή και η δραστηριοποίηση των ΑμεΑ, (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), η Εκπαίδευση Ενηλίκων, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Εισαγωγή στο Συνθετικό Θεραπευτικό Μοντέλο (Το Δέντρο της Θεραπείας), η Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία (Ε.Α.Π. ΚΕΘΙΣΙ), τα Θέματα Σεξουαλικής Υγείας (Ελληνική Εταιρεία Σεξολογίας και Διαφυλικών Σχέσεων), η Θεωρία και Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος (.Ι.Σ.Ο.Ψ) συμπληρώνουν τις εξειδικεύσεις του σε πλαίσια τυπικής μάθησης. Με ιδιαίτερη ζέση επιμελήθηκε τα της δικής του προσωπικής θεραπείας η οποία υπήρξε μακροχρόνια (επτά χρόνια) κι επίπονη και συνεχίζεται ακόμη από καιρό σε καιρό. Η θεραπεία του καθως και οι εποπτείες του διεξήχθησαν και εξακολουθούν να διεξάγονται από τους πλέον έμπειρους ψυχοθεραπευτές και σε εντατικό βαθμό. Πιστεύει ακράδαντα οτι σε αυτές οφείλει την επιστημονική του ωριμότητα και την ποιότητά του σαν θεραπευτής. Έχει λάβει μέρος σε τέσσερα Πανελλήνια Συνέδρια Ψυχολογίας και Παιδοψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής καθώς και σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειακής θεραπείας στο καθένα εκ των οποίων συμμετείχε σαν Εισηγητής αλλά και σε πλήθος ημερίδων κι επιμορφωτικών διαλέξεων. Σαν μαθητευόμενος ασκήθηκε, υπό την επίβλεψη της επόπτριάς του, στον Ξενώνα "Νέα Αρχή" στα Ιωάννινα με ασθενείς από το ψυχιατρείο Κέρκυρας στα πλαίσια της αποασυλοποίησής τους, στο Ι.Κ.Α Ιωαννίνων (Ψυχιατρικό τμήμα) και εθελοντικά πρόσφερε θεραπευτικό και εκπαιδευτικό έργο σε πολλά προσφυγικά camps στην Κόνιτσα, στον Κατσικάς, στο Τσεπέλοβο. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, θεραπευτής και στη συνέχεια εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ.του ΣΟΦΨΥ Ιωαννίνων, με καθοριστική συμβολή στην δημιουργία του "ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΥΑΜΙΣ", όπου άνθρωποι με ψυχικές δυσκολίες εργάζονται και συμμετέχουν στην πορεία της αυτονομίας και της προσωπικής αλλά και επαγγελματικής ανεξαρτητοποίησής τους. Το εργασιακό του ιστορικό περιλαμβάνει δεκαετή προσφορά σε δημόσιες δομές του Υπουργείου Υγείας (Βοήθεια στο Σπίτι), στον ΟΑΕΔ (συμβουλευτικός ψυχολόγος), στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ψυχολόγος). Έχει θητεύσει στην Διεύθυνση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπείας του Ιδ.ΙΕΚ-ΚΟΙΝΣΕΠ ORBIS ANIMA-Αυτογνωσία κύκλος Ζωής. Μέλος ομάδας εργασίας ερευνητικού προγράμματος: “Για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά” (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Εξωτερικός συνεργάτης και εποπτικό μέλος της διεπιστημονικής ομάδας στο Πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής “ΛΟΓΟΠΟΙΗΣΗ”. Σε πρόγραμμα ένταξης για την υποστήριξη, ανάπτυξη και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων με άτομα κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένα με την δημιουργία καταστήματος κοινωνικής επιχείρησης με βιολογικά προϊόντα (Κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL). Μακροχρόνια είναι επίσης η συνεργασία μου με το Πανεπιστήμιο Αίγαιου και τον Επίκουρο καθηγητή Ευστράτιο Παπάνη στα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην διενέργεια σεμιναρίων κι επιμορφωτικών για το ευρύ κοινό θεμάτων ψυχολογίας. Περιβάλλοντας με με εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία μας μακροημερεύει μιας κι ετοιμάζουμε διαδικτυακά μαθήματα που θα στοχεύουν στην ψυχοεκπαίδευση του κοινού, που αποκτώντας γνώσεις χρήσιμες και με εφαρμογή στην καθημερινότητα και στις ζωές όλων μας, θωρακίζουν την πρακτική μας απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.

περισσότερα
Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα: Σήμερα στις 22:00