52

Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας

Κλείστε Ραντεβού με Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας γρήγορα και εύκολα. Εντοπίστε τον ιδανικό γιατρό για εσάς, δείτε το βιογραφικό του, τις υπηρεσίες του, τη διαθεσιμότητά του και κλείστε άμεσα ραντεβού μαζί του.

Ραντεβού για επίσκεψη στο ιατρείο ή βιντεοκλήση με τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας της επιλογής σας

Ψάχνετε άμεσα για ραντεβού σε Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας; Μόλις βρήκαμε τους καλύτερους γιατρούς για εσάς.

Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας ΕΟΠΥΥ

Βρείτε Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ στην περιοχή σας. Για πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή χρησιμοποιήστε τα φίλτρα αναζήτησης που επιθυμείτε.

Ειδικοί για Αντιμετώπιση κατάθλιψης

Βρείτε εξειδικευμένο Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας για Αντιμετώπιση κατάθλιψης και κλείστε ραντεβού άμεσα και δωρεάν.

Ειδικοί για Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού

Βρείτε εξειδικευμένο Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας για Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού και κλείστε ραντεβού άμεσα και δωρεάν.
Προσφερόμενες υπηρεσίες
Απλή συνεδρία, Art Therapy, Coaching δημιουργικότητας, Mentoring / Coaching, Αγχώδεις διαταραχές, Αθλητική ψυχολογία, Αντιμετώπιση - διαχείριση φοβιών, Αντιμετώπιση άγχους - Stress, Αντιμετώπιση διαταραχής διάθεσης, Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, Αντιμετώπιση εθισμών, Αντιμετώπιση κατάθλιψης, Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού, Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, Αντιμετώπιση ψυχωτικής διαταραχής, Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων, Ατομικές συνεδρίες εφήβων, Ατομική συνεδρία, Ατομική ψυχοθεραπεία, Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας, Διάγνωση και αντιμετώπιση διπολικής διαταραχής, Διακοπή καπνίσματος, Δραματοθεραπεία, Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Ανέργους - Φοιτητές, Εκπαίδευση στη Βέλτιστη Απόδοση- Peak Performance, Επαναληπτική συνεδρία, Θεραπεία διαζυγίου, Θεραπεία ζεύγους, Θεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική, Θεραπεία μέσω εκφραστικών τεχνών, Θεραπεία σχημάτων, Κλινική ύπνωση, Οικογενειακή θεραπεία, Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας, Ομαδικά βιωματικά εργαστήρια, Ομαδική θεραπεία (group therapy), Ομαδική Ψυχοθεραπεία με την μέθοδο Ψυχοδράματος, Παιγνιοθεραπεία, Συμβουλευτική εφήβων, Συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, Συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, Συμβουλευτική γονέων, Συμβουλευτική γονέων - παιδιών, Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους, Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους - κρίσεων πανικού, Συμβουλευτική διαχείρισης θυμού, Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης, Συμβουλευτική διαχείρισης κρίσεων πανικού, Συμβουλευτική διαχείρισης πένθους, Συμβουλευτική ζεύγους, Συμβουλευτική οικογένειας, Συμβουλευτική παιδιών - εφήβων, Συμβουλευτική σε θέματα υγείας και χρόνιων παθήσεων, Συμβουλευτική σχέσεων, Συνεδρία Online, Συστημική αναπαράσταση, Σχολική ψυχολογία, Ταυτότητα φύλου, Τεστ διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών, Υπνοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+
Δημοφιλείς αναζητήσεις
Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στην Αθήνα, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στην Κηφισιά, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στους Αμπελόκηπους, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στην Καλλιθέα, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στο Περιστέρι, Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας στο Μαρούσι
Σχετικές ειδικότητες
Παιδοψυχολόγοι, Ψυχολόγοι - Ψυχοθεραπευτές
Ελασσόνα, 6ης Οκτωβρίου 68 (Πάροδος)
Απλή συνεδρία: 40€ - 50€ υπηρεσίες
Αντιμετώπιση κατάθλιψης Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού

Η Πιτένη Χρύσα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στην Ελασσόνα. Ψυχολόγος αναπτυξιακής εξελικτικής προσέγγισης, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ιατρική και την Προγεννητική Ψυχολογία, καθώς και τη διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Ιατρική ακριβείας με χρήση υπολογιστικών βιοδεικτών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πλείστα όσα εκπαιδευτικά προγράμματα του ίδιου πανεπιστημίου, αποκτώντας επίσης Πιστοποίηση ως Coach - διαπιστευμένη από τον διεθνή φορέα Association for Coaching. Η κυρία Πιτένη είναι ερευνήτρια Α' βαθμίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφορικά με τη μελέτη των Νευρογενετικών νοσημάτων του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας για Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα (ΕΝΔΙΑΝ). Στο κλινικό της έργο, εφαρμόζει τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και παρεμβάσεις ψυχοθεραπείας μέσω της τέχνης και του drama therapy. Αξίζει να σημειωθεί πως, αρθρογραφεί σε πληθώρα περιοδικών γενικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Περιστέρι, Αιμιλίου Βεάκη 28
Αγχώδεις διαταραχές: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπηρεσίες

H Βλαστού Ελένη είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στο Περιστέρι. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας της ιατρικής σχολής του ίδιου πανεπιστημίου. Επιπλέον, έχει λάβει μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία και είναι μέλος στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών Αθήνας Λακανικού Πεδίου. Επαγγελματικά, έχει συνεργαστεί και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ως ψυχολόγος ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, ως επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών, ως επαγγελματικός σύμβουλος, συντονίστρια ομάδων γονέων και εφήβων και τέλος ως ψυχολόγος νεοεισερχόμενων ατόμων στην χώρα με διαμεσολαβητή. Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισής της, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων πάνω στην ψυχική υγεία κι έχει ασχοληθεί με ερευνητικά προγράμματα και συγγραφή άρθρων καθώς επίσης έχει συμμετάσχει ενεργά μέσω παρουσιάσεων σε ημερίδες και συνέδρια. Στο ιδιωτικό της ιατρείο, παρέχει εξειδικευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση διαταραχών της διάθεσης, άγχους, διαχείριση φοβιών, διπολικής διαταραχής, συμβουλευτική γονέων - παιδιών, ζεύγους, συνεδρίες εφήβων, ομάδες γονέων, ενώ στόχος της είναι να είναι κοντά στον άνθρωπο που θα την εμπιστευτεί με συνέπεια, πείρα και εγγύτητα.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Άνω Πατήσια, Ανθέων 42
Απλή συνεδρία: 40€ - 50€ υπηρεσίες
Αγχώδεις διαταραχές Αντιμετώπιση - διαχείριση φοβιών Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού

Η Κατηρτζόγλου Έφη είναι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγος και Εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Άνω Πατήσια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει, επίσης, μετεκπαιδευτεί στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και στη συνέχεια παρακολούθησε το πενταετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία του ανωτέρω ινστιτούτου. Επιπροσθέτως, διαθέτει διετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt και ειδικότερα στη στήριξη και σε δεξιότητες επικοινωνίας σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και στο άμεσο τους περιβάλλον (Gestalt Foundation Ιnstitute & Σύλλογος καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι), καθώς και στη Συμβουλευτική – Ψυχομετρία και Διαχείριση Κρίσεων, με ειδίκευση στη σχολική συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την διοίκηση οργανισμών σχολικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση, το 2002, στο Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας "Παλλάς - Αθηνά". Έχει εργαστεί εθελοντικά από το 2007 μέχρι το 2009 στην ομάδα στήριξης πρώην χρηστών ουσιών και γονέων του συλλόγου Ε.ΛΕΥ.ΣΙ.ΝΑ, υπό την εποπτεία του ψυχιάτρου κ . Γ. Οικονομόπουλου. Από το 2016 μέχρι το 2018, προσέφερε εθελοντικές υπηρεσίες στον Βραδινό Συμβουλευτικό Σταθμό ΔΙΑΒΑΣΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Τις χρονιές 2012 - 2017 συμμετείχε σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπου συνείσφερε στη δημιουργική απασχόληση ανήλικων προσφύγων. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες σε θέματα εξαρτήσεων από ουσίες, πένθους, στήριξης σε άτομα με χρόνια νοσήματα και πάνω στο προσφυγικό φαινόμενο και την υποστήριξη σε πρόσφυγες. Τα τελευταία χρόνια ασκεί την ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική και είναι εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας. Το 2021 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EEΣ), τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC), μέλος της International Association for Counselling, καθώς και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Eπίσης, έχει διατελέσει μέλος στην ομάδα εργασίας της επιτροπής της περιοδικής επιστημονικής έκδοση “Η Συμβουλευτική σήμερα" της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Καλλιθέα, Ελευθερίου Βενιζέλου 196Α
Απλή συνεδρία: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπηρεσίες
Θεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική Ατομικές συνεδρίες εφήβων Συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Η Μεταλλίδη Εύα είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Κλινική Ψυχοπαθολόγος, Ψυχοπαθολόγος Βρέφους, Παιδιού και Εφήβου, Δικαστική Πραγματογνώμων και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Καλλιθέα Αττικής. Έχει επιπρόσθετα εκπαιδευτεί στη Λακανική ανάλυση, την Γνωσιακή - Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την Σχεσιακή ανάλυση και ψυχοθεραπεία, τη Διαχείριση Κρίσεων, την Κλινική Ψυχοπαθολογία, την Εγκληματολογική Ψυχολογία και την Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία. Εργάζεται συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, γονείς, ζευγάρια, εφήβους, ατομικά και ομαδικά. Διετέλεσε συνεργάτης επί δεκαετίας των Δημοτικών Ιατρείων Καλλιθέας Αττικής, διατελεί Επιστημονική Σύμβουλος σε δημοτικά σχολεία της Καλλιθέας για τις Σχολές Γονέων και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο, σε διακεκριμένες ιστοσελίδες, σε μηνιαία βάση. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, πιστοποιημένη με το European Certificate of Counselor Accreditation. Επίσης, είναι μέλος της International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP), της American Counseling Association (ACA) και της International Association for Counselling (IAC). Ως Δικαστική Πραγματογνώμων, είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ) και συμπεριλαμβάνεται στους πίνακες Πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Παιανία, Βασιλέως Γεωργίου Β' 49
Απλή συνεδρία: 50€ (περιλαμβάνει λήψη ιστορικού και αξιολόγηση) υπηρεσίες

Η Στεφανάκου Βαρβάρα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στην Παιανία. Είναι Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια - Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας και πήρε το πρώτο πτυχίο, με ειδίκευση στην Ψυχολογία, από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, έκανε μετεκπαίδευση πάνω στην Διαπολιτισμική Ψυχολογία στο Brunel University του Λονδίνου και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη συστημική ψυχοθεραπεία, στην Θεραπεία Οικογένειας και στην Θεραπεία Ομάδας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP). Είναι ιδρύτρια του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης F.e.e.l. και εξωτερική συνεργάτης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Παράλληλα εδώ και 3 χρόνια συνεργάζεται με την HELLAS EAP που αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία παροχής των Employee Assistance Programs στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εταιρίες και συλλόγους, ενδεικτικά αναφέρουμε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, το Κολλέγιο Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, την City Bank κ.α.. Έχει πραγματοποιήσει πολλά εργαστήρια και ομιλίες με θεματολογίες σχετικές με την συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου, του γονεϊκού ρόλου και την εκπαίδευση.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Λυκαβηττός, Κυρίλλου Λουκάρεως 6
Απλή συνεδρία: 50€ υπηρεσίες
Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους Συμβουλευτική διαχείρισης θυμού Συμβουλευτική διαχείρισης κρίσεων πανικού

Ο Δημήτρης Μπούκας είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στο Λυκαβηττό. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου με ειδίκευση στην Γνωστική Ψυχολογία και στις Διαδικασίες Λήψεως Αποφάσεων (Cognitive and Decision Sciences). Είναι εκπαιδευτής στον Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) από τους Richard Bandler και John Grinder, εμπνευστές και δημιουργούς του NLP. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ηχοθεραπείας Tomatis. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με τις μεθόδους NLP - Νευρογλωσικός Προγραμματισμός, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, CBT - Cognitive Behaviour therapy - Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και RET - Rational Emotive Therapy του Albert Ellis – Λογικοθυμική Θεραπεία, καθώς και ηχοθεραπεία Tomatis. Αντιμετωπίζονται παθήσεις όπως άγχος, στρες, κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, διαχείριση συναισθημάτων, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διαχείριση σχέσεων, ψυχοσωματικά συμπτώματα, εθισμοί, πένθος - απώλεια και διατροφικές διαταραχές. Παρακολουθεί εντατικά τις διεθνείς σύγχρονες τάσεις στην συμβουλευτική (coaching & mentoring) και εφαρμόζει πολλές πρωτοποριακές τεχνικές ηγεσίας, ώστε να βοηθά εταιρείες και ιδιώτες να πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Βούλα, Παυσανίου 11
Απλή συνεδρία: 40€ υπηρεσίες

Η Πρεβεδουράκη Εβίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με ιδιωτικό γραφείο στη Βούλα. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία από το University of Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας και δίπλωμα στη Θεραπευτική Συμβουλευτική από το Κολέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών με ειδίκευση στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση. Η πτυχιακή της εργασία με αντικείμενο, "Η επίδραση της γιόγκα και του διαλογισμού στο στρες, στην ενσυναίσθηση και στο ευζήν". Έχει εκπαιδευτεί ως δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού στο κέντρο Karuna Yoga Center, στην Φλόριντα των Η.Π.Α. και είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης και της Ελληνικής εταιρείας Συμβουλευτικής. Στο πλαίσιο της πρακτικής της εκπαιδεύτηκε υπό εποπτεία στην Πρότυπη Ψυχιατρική Κλινική Γαλήνειο Μέλαθρο. Συνεχίζει να εκπαιδεύεται, να παρακολουθεί εξειδικευμένα σεμινάρια και να προσφέρει εθελοντική άσκηση. Προσφέρει ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής υπό εποπτεία και είναι διευκολύντρια σε ομάδες.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Παλαιό Φάληρο, Ζαΐμη 40
Απλή συνεδρία: 30€ - 40€ υπηρεσίες
Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+

Ο Ιωακειμίδης Άγγελος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας στο Παλαιό Φάληρο. Είναι απόφοιτος Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και έχει πιστοποιηθεί από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής. Είναι, επίσης, κάτοχος διπλώματος στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP), ενώ έχει εκπαιδευθεί στην Gestalt Συμβουλευτική σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την δημιουργία και παρουσίαση συνεπτυγμένων, πρακτικών σεμιναρίων με θέματα των λεγόμενων "Soft Skills", όπως δεξιότητες παρουσιάσεων, διαχείρισης χρόνου, άγχους και προτεραιοτήτων, ανάπτυξης σχέσεων, πωλήσεων, χρησιμοποιώντας πρακτικές της INLPTA στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό. Σήμερα, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 & Άνω "Proud Seniors Greece", στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης "Συνύπαρξη" και στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής. Στο Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας ΚΥΜΑ ζωής, παρέχει εξειδικευμένες παρεμβάσεις, μέσω ατομικών συνεδριών και ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων, για την αντιμετώπιση άγχους, κρίσεων πανικού, διαταραχής διάθεσης, συμβουλευτική ζεύγους, συνεδρία on line. Τέλος, οι συνεδρίες, ομάδες ενστάλαξης δεξιοτήτων και τα σεμινάρια μπορου΄ν να διεξαχθούν και στην αγγλική γλώσσα, για όσους το επιθυμούν.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη, Φράγκων 13
Απλή συνεδρία: 30€ υπηρεσίες

Ο Αντωνιάδης Δημήτριος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Ψυχοθεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον έχει εκπαιδευθεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στο City Unity College και στη Θεραπευτική προσέγγιση Gestalt. Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσής του έχει παρακολουθήσει, και εξακολουθεί να παρακολουθεί, πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων. Στο ιδιωτικό του γραφείο, παρέχει ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις για την αϋπνία, τη διαταραχή πανικού, τις διαταραχές διατροφής, συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού ενώ εργάζεται με ενήλικες, εφήβους και θεραπεία ζεύγους.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Μαρούσι, Αγγέλου Σικελιανού 6
Απλή συνεδρία: 40€ (περιλαμβάνει το κόστος της πρώτης συνεδρίας, λήψη ιστορικού και αξιολόγηση, η διάρκεια μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα το περιστατικό) υπηρεσίες

Η Τουρλούκη Ελένη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Life & Business Coach και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι. Σπούδασε στον τομέα της Πληροφορικής και του Προγραμματισμού και το 1990 ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο της έρευνας αγοράς Marketing περνώντας από διάφορες διοικητικές θέσεις, ξεκινώντας από E.D.P. Manager & Head of Ad hoc Unit και κλείνοντας τον κύκλο το 2019 ως Project Management Officer. Παράλληλα με την επαγγελματική της εξέλιξη, το 2016 ξεκίνησε στο Κολλέγιο ανθρωπιστικών Σπουδών (ICPS) το "Triple Certificate in Coaching" παίρνοντας τρεις πιστοποιήσεις (CCU, AMA, MDI). Η κατάρτιση αυτή σε συνδυασμό με την σχεδόν τριακονταετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, της έδωσε την ώθηση να εργαστεί ως Corporate Coach, παρέχοντας υπηρεσίες Business και Executive Coaching. To 2018 ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε site και να παρέχει και τις υπηρεσίες της ως Life Coach. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Θεραπευτική Συμβουλευτική (Diploma in Therapeutic Counselling, Pearson) και έχει παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το ετήσιο πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας και πλήθος σεμιναρίων. Σήμερα, συνεχίζει να αρθρογραφεί και είναι Founder of CreatetheLifeYouDesire. Τέλος, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης (ΠΕΕΠΒΙΠ) και εθελόντρια στο "Χαμόγελο του Παιδιού", στο σπίτι "Το σπίτι μας στο Μαρούσι".

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Κολωνάκι, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 3
Απλή συνεδρία: 60€ υπηρεσίες

Η Δέλλιου Ι. Χρυσή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στο Κολωνάκι. Ειδικεύεται στη συμβουλευτική σε θέματα ψυχικής υγείας και στο φιλόξενο χώρο που οργάνωσε στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει υπηρεσίες που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα σε όποιον αισθάνεται ότι το χρειάζεται. Η προσωπική εμπειρία της στη διαχείριση κρίσεων την καθιστούν μια υπεύθυνη επαγγελματία στον τομέα της υποστήριξης, μέσω ατομικών ή ομαδικών συνεδριών.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Νέα Ερυθραία, Ιωνίας 15
Απλή συνεδρία: 50€ (περιλαμβάνει λήψη ιστορικού και αξιολόγηση) υπηρεσίες
Art Therapy Οικογενειακή θεραπεία Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους

Η Ραντοπούλου Αγγελική είναι Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Ερυθραία. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το University of LaVerne, Athens campus, ολοκληρώνοντας της σπουδές της εργάστηκε στο Κέντρο Ερευνών Μάρκετινγκ Ελλάδος και παράλληλα παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, "Συστημικός Τρόπος Σκέψης και Ψυχική Υγεία", στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Στα πλαίσια της επιμόρφωσής της, έχει υπάρξει εκπαιδευόμενη, παρατηρήτρια και βοηθός σε σεμινάρια, ομάδες εποπτείας, ημερίδες, συνέδρια και θεραπευτικές συνεδρίες, καθώς και επιστημονική βοηθός της Μαρίας Πυρουνάκη-Λιωνή. Επιπλέον, παρακολούθησε τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Συστημική Συμβουλευτική και Εμψύχωση και πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία αλλά και σεμινάρια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης Bert Hellinger που εφαρμόζει στην εργασία της και στη μέθοδο της Συστημικής Αναπαράστασης. Στο Anima Life Center τον επαγγελματικό χώρο που δημιούργησε, παρέχει Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία με ειδίκευση στη Συστημική Θεραπεία. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Χαλάνδρι, Ίριδος 13
Απλή συνεδρία: 25€ υπηρεσίες

Η Καλλιόπη Κουτροπούλου είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Συνθετικής κατεύθυνσης με ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι. Είναι πτυχιούχος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (EICP), με εξειδίκευση στην Αφηγηματική προσέγγιση από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ). Με σπουδές, επίσης, στο θέατρο και την μουσικοθεραπεία, έχει ιδρύσει από το 2011 και διαχειρίζεται την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Καλειδοσκόπιο”, η οποία παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, εκπαιδευτικά προγράμματα και καλλιτεχνικές δράσεις. Βασική φιλοσοφία και στόχος, είναι η ανάπτυξη ενός τόπου επικοινωνίας, προσιτού και ικανού να αφουγκραστεί τις διαφορετικές ανάγκες και ανησυχίες των ανθρώπων που απευθύνονται για θεραπεία. Μέσα από τις συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, ο θεραπευόμενος βρίσκει τον δικό του χρόνο και χώρο να μοιραστεί και να διαχειριστεί σκέψεις, συναισθήματα και καταστάσεις που τον απασχολούν, μέσα σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και αποδοχής. Είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε, να μιλήσουμε και να βρούμε νέες διεξόδους σε ότι σε απασχολεί.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Αγία Παρασκευή, Αγίου Ιωάννου 58
Απλή συνεδρία: 50€ (περιλαμβάνει ατομική συμβουλευτική διάρκειας 50 λεπτών) υπηρεσίες
Συμβουλευτική γονέων Συμβουλευτική ζεύγους Συμβουλευτική παιδιών - εφήβων

Η Κοντοπούλου Ισαβέλλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με ιδιωτικό γραφείο στην Αγία Παρασκευή. Η θέλησή της να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζήσουν την καλύτερη ζωή που τους αξίζει την οδήγησαν στο Μaster στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου του Sheffield. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο γραφείο συμβουλευτικής του ίδιου Πανεπιστημίου, καθώς και στο γραφείο του επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής καριέρας του διεθνούς τμήματος του πανεπιστημίου του Sheffield. Εκεί, ήρθε σε επαφή με άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, γεγονός που την βοήθησε να κατανοήσει και άλλες κουλτούρες, αρκετά διαφορετικές από την ελληνική. Ακόμη, εργάσθηκε Νευροψυχιατρική κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθούσε περιπτώσεις σχιζοφρένειας, ψυχώσεων, αυτοκτονίας καθώς και αλκοολισμού. Απέκτησε το βασικό πτυχίο στην "Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική" στο Bolton, ενώ παράλληλα έκανε εκπαίδευση στη Συστημική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησε εκπαίδευση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και με αυτό τον τρόπο απέκτησε σφαιρικές και ολοκληρωμένες γνώσεις ώστε να μπορεί να προσφέρει στον κάθε θεραπευόμενο αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη. Επιπλέον, επιμορφώθηκε στον τομέα παιδοψυχολογίας, μέσω ενός ακόμα μεταπτυχιακού. Εστίασε σε θέματα όπως οι διαταραχές συμπεριφοράς, οι μαθησιακές δυσκολίες, η παιδική κακοποίηση, το bullying αλλά και η συμβουλευτική γονέων.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Κηφισιά, Ομήρου 2 & Αλωνίων
Απλή συνεδρία: 40€ (περιλαμβάνει αξιολόγηση και στοχοθεσία ψυχοθεραπείας) υπηρεσίες
Θεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική

Η Τσίρκα Ρεγγίνα είναι Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κηφισιά. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας και μεταπτυχιακού στην Παιδοψυχολογία - Εξελικτική ψυχολογία παιδιών και εφήβων (Maîtrise, Psychologie de l'enfant et de l'adolescent). Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, τετραετούς εξειδίκευσης, στην Ψυχοθεραπεία - Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Ζεύγους και Θεραπεία Οικογένειας Συστημικής Προσέγγισης. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεωρίας και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA CIM). Με έμφαση στη δια βίου μάθηση, εξέλιξη και κατάρτιση ως επαγγελματίας, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να επενδύει σε μια πληθώρα σεμιναρίων, (όπως Άνοια, Μετατραυματικό στρες και Αγχώδεις διαταραχές, Δεξιότητες και Τεχνικές στη θεραπεία ζεύγους, κ.α.) και εθελοντισμό σε σκοπούς και κοινωνικές δράσεις που υποστηρίζει όπως "Διαβάζω για τους άλλους". Καθ' όλη τη διάρκεια της κατάρτισης και της καριέρας της, εμπνεύστηκε και εμπνέεται από αξιόλογους ανθρώπους που μοιράζονται μαζί της το πάθος, την αγάπη και την προσφορά τους για τον άνθρωπο, την ακεραιότητα, την ηθική, την ευθύνη, τη δικαιοσύνη, τη σημασία για την κοινωνία των ευαίσθητων φορέων και του τομέα της υγείας στο σύνολό του, καθώς επίσης τη φροντίδα για τον θεραπευμένο ως μέλος ενός συστήματος που δρα και αλληλεπιδρά στα πλαίσια τα οποία κινείται.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Άλιμος, Κυπρίων Αγωνιστών 34
Απλή συνεδρία: 40€ - 50€ υπηρεσίες
Αγχώδεις διαταραχές Υπνοθεραπεία

H Μπογδάνη Ελευθερία είναι Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεύτρια και Υπνοθεραπεύτρια, με ιδιωτικό γραφείο στον Άλιμο. Το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο - για τα επιτεύγματα και για τα δεινά του ξεκίνησε με τις Ανθρωπιστικές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συνέχεια με τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τέλος με τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιωαννίνων στη Συμβουλευτική, στην Κλινική Ύπνωση και στην Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεία. Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων, Γονέων, Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς και στο Κέντρο "Πρόληψης και Συμβουλευτικής". Εφαρμόζοντας δυο ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις στη συνεδρία, δηλαδή της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας του Beck και της Κλινικής Ύπνωσης του Milton Erikson, επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα στις Αγχώδεις διαταραχές, Κατάθλιψη, Κρίσεις Πανικού, Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, Φοβίες, Υπερφαγία, Ενδυνάμωση Εαυτού, Πένθος, Διαπροσωπικές σχέσεις. Διεξάγονται ατομικές συνεδρίες Ενηλίκων και Εφήβων.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Παγκράτι, Ζηνοδότου 24
Απλή συνεδρία: 50€ (περιλαμβάνει λήψη ιστορικού, διερεύνηση αιτήματος, πληροφορίες για τη μέθοδο και τη διαδικασία θεραπείας, αποσαφήνιση τυχόν αποριών και διαρκεί 40 με 45 λεπτά) υπηρεσίες
Αντιμετώπιση άγχους - Stress Αγχώδεις διαταραχές Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

Η Ψωμιάδη Ιωάννα είναι Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Παγκράτι. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και κατέχει πιστοποίηση ειδίκευσης στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεωρία & Κλινική Πράξη από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνεχίζοντας τις σπουδές της, έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού μεγάλων επιχειρήσεων από το New York College και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), καθώς και το μονοετές πρόγραμμα One - Way Mirror Seminar: Effects of mirrors on individual human behavior. Μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και κλινικής εκπαίδευσης, έχει εργαστεί σε ομαδικά προγράμματα ψυχοθεραπείας σε διάφορα κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης στην Αθήνα, όπου έχει αναπτύξει μεγάλη εμπειρία σε θέματα συναισθηματικών διαταραχών, διαπροσωπικών σχέσεων, διαταραχών διάθεσης, χωρισμών, διαχείρισης χαμηλής αυτοεκτίμησης και γενικότερα ψυχολογικής παρακολούθησης και στήριξης εφήβων και ενηλίκων. Αναλαμβάνει ατομικές θεραπείες παρέχοντας ευέλικτες, πέραν ωραρίου γραφείου, συνεδρίες αφού πραγματοποιεί καθημερινά τηλεφωνικά και μέσω skype ραντεβού για θέματα που μπορεί να χρήζουν άμεσης επικοινωνίας, άτομα που κατοικούν στο εξωτερικό ή και για άτομα με δύσκολα και μη ευέλικτα ωράρια εργασίας και καθημερινών υποχρεώσεων.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Εξάρχεια, Μπουμπουλίνας 50
Απλή συνεδρία: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπηρεσίες
Συμβουλευτική γονέων Θεραπεία ζεύγους Συνεδρία Online

Ο Μυριούνης Μάνθος είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, με ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε, "Περί την επιστήμην της Ψυχολογίας" στα Πανεπιστήμια του Βελιγραδίου και των Ιωαννίνων. Ορμώμενος από την αγάπη του για την Ψυχολογία, την κατανόησή του στων ανθρώπων τα λάθη και τα πάθη αλλα κι έχοντας συλλάβει την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης, προσεγγίζει εξατομικευμένα, με σεβασμό, με ενσυναίσθηση και με ευαισθησία τις ζωές των θεραπευομένων του. Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία ακολουθώντας την Ομαδική Αναλυτική προσέγγιση στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών καθώς και στο Ψυχόδραμα (κατά Jacob Moreno) στο Ινστιτούτο Ψυχοδράματος Αθηνών με δασκάλα του την ίδια την μαθήτρια και συνεχίστρια του έργου του, Marcia Karp. Στο κοινοτικό (ανοικτό) πλαίσιο όπου μυήθηκe στις ψυχοθεραπευτικές πρακτικές (κατά I. D.Yalom) είχε την ευκαιρία της πρακτικής του εξάσκησης διαμέσου της κλινικής άσκησης στην οποία εκτέθηκε. Ετσι συντόνισε για τρία χρόνια ομάδες σε θεραπείες μέσω τέχνης, που αποτελούνταν από ανθρώπους με σοβαρή ψυχοπαθολογία και κατά κύριο λόγο με χρόνια ψυχωσικά σύνδρομα. Η Συμβουλευτική και η Προπονητική Ζωής,(Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Παιδοψυχολογία, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Ηγεσία Μονάδων Υγείας και ΜΚΟ, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Ειδική Αγωγή και η δραστηριοποίηση των ΑμεΑ, (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), η Εκπαίδευση Ενηλίκων, (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), η Εισαγωγή στο Συνθετικό Θεραπευτικό Μοντέλο (Το Δέντρο της Θεραπείας), η Εισαγωγή στην Ψυχοπαθολογία (Ε.Α.Π. ΚΕΘΙΣΙ), τα Θέματα Σεξουαλικής Υγείας (Ελληνική Εταιρεία Σεξολογίας και Διαφυλικών Σχέσεων), η Θεωρία και Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος (.Ι.Σ.Ο.Ψ) συμπληρώνουν τις εξειδικεύσεις του σε πλαίσια τυπικής μάθησης. Με ιδιαίτερη ζέση επιμελήθηκε τα της δικής του προσωπικής θεραπείας η οποία υπήρξε μακροχρόνια (επτά χρόνια) κι επίπονη και συνεχίζεται ακόμη από καιρό σε καιρό. Η θεραπεία του καθως και οι εποπτείες του διεξήχθησαν και εξακολουθούν να διεξάγονται από τους πλέον έμπειρους ψυχοθεραπευτές και σε εντατικό βαθμό. Πιστεύει ακράδαντα οτι σε αυτές οφείλει την επιστημονική του ωριμότητα και την ποιότητά του σαν θεραπευτής. Έχει λάβει μέρος σε τέσσερα Πανελλήνια Συνέδρια Ψυχολογίας και Παιδοψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής καθώς και σε ένα Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειακής θεραπείας στο καθένα εκ των οποίων συμμετείχε σαν Εισηγητής αλλά και σε πλήθος ημερίδων κι επιμορφωτικών διαλέξεων. Σαν μαθητευόμενος ασκήθηκε, υπό την επίβλεψη της επόπτριάς του, στον Ξενώνα "Νέα Αρχή" στα Ιωάννινα με ασθενείς από το ψυχιατρείο Κέρκυρας στα πλαίσια της αποασυλοποίησής τους, στο Ι.Κ.Α Ιωαννίνων (Ψυχιατρικό τμήμα) και εθελοντικά πρόσφερε θεραπευτικό και εκπαιδευτικό έργο σε πολλά προσφυγικά camps στην Κόνιτσα, στον Κατσικάς, στο Τσεπέλοβο. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος, θεραπευτής και στη συνέχεια εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ.του ΣΟΦΨΥ Ιωαννίνων, με καθοριστική συμβολή στην δημιουργία του "ΚΟΙΝΣΕΠ ΘΥΑΜΙΣ", όπου άνθρωποι με ψυχικές δυσκολίες εργάζονται και συμμετέχουν στην πορεία της αυτονομίας και της προσωπικής αλλά και επαγγελματικής ανεξαρτητοποίησής τους. Το εργασιακό του ιστορικό περιλαμβάνει δεκαετή προσφορά σε δημόσιες δομές του Υπουργείου Υγείας (Βοήθεια στο Σπίτι), στον ΟΑΕΔ (συμβουλευτικός ψυχολόγος), στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ψυχολόγος). Έχει θητεύσει στην Διεύθυνση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπείας του Ιδ.ΙΕΚ-ΚΟΙΝΣΕΠ ORBIS ANIMA-Αυτογνωσία κύκλος Ζωής. Μέλος ομάδας εργασίας ερευνητικού προγράμματος: “Για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά” (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Εξωτερικός συνεργάτης και εποπτικό μέλος της διεπιστημονικής ομάδας στο Πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής “ΛΟΓΟΠΟΙΗΣΗ”. Σε πρόγραμμα ένταξης για την υποστήριξη, ανάπτυξη και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων με άτομα κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένα με την δημιουργία καταστήματος κοινωνικής επιχείρησης με βιολογικά προϊόντα (Κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL). Μακροχρόνια είναι επίσης η συνεργασία μου με το Πανεπιστήμιο Αίγαιου και τον Επίκουρο καθηγητή Ευστράτιο Παπάνη στα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην διενέργεια σεμιναρίων κι επιμορφωτικών για το ευρύ κοινό θεμάτων ψυχολογίας. Περιβάλλοντας με με εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, όλα αυτά τα χρόνια, η συνεργασία μας μακροημερεύει μιας κι ετοιμάζουμε διαδικτυακά μαθήματα που θα στοχεύουν στην ψυχοεκπαίδευση του κοινού, που αποκτώντας γνώσεις χρήσιμες και με εφαρμογή στην καθημερινότητα και στις ζωές όλων μας, θωρακίζουν την πρακτική μας απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Κηφισιά, Επτανήσου 2
Απλή συνεδρία: Τιμή ανάλογα με το περιστατικό υπηρεσίες

Η Ελισάβετ Πρεβεζιάνου είναι Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος ομάδων και οργανισμών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Κηφισιά. Σπούδασε Συμβουλευτική Ψυχολογία (Diploma in CounsellingPsychology, Edexcel International, United Kingdom) και Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Μετεκπαιδεύτηκε ως Σύμβουλος Ομάδων και Οργανισμών στον Ελληνικό Οργανισμό Παιδείας και Ψυχοθεραπείας στην Ομαδική Ανάλυση και στη συνέχεια ως Ψυχοθεραπεύτρια στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας "Γίγνεσθαι". Συνέχισε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στο πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διευθύνοντας το γραφείο ΣΕΠ, έχει συνεργαστεί με την Εταιρεία Ψυχολογικής Υποστήριξης και Θεραπείας ΕΨΥΘΕ, το Ψυχήλατον (Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας), την Ηλιαχτίδα ( Κέντρο Προσχολικής Αγωγής) και το Satoriland (Τόπος έκφρασης, δημιουργίας και θεραπείας). Είναι εκπαιδεύτρια σχολών γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου του προγράμματος Αριάδνη για τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων μεταξύ των οποίων, Κλινικό Σεμινάριο ‘Έφηβοι σε θεραπεία’, στο τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων & Νέων, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς’", σεμινάριο Διαπολιτισμικής Συμβουλευτικής στο Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σεμινάρια art therapy στο Μουσείο Μπενάκη & γραφολογίας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Γραφολογίας. H κυρία Πρεβεζιάνου έχει και πλούσιο συγγραφικό έργο, ανάμεσα στους τίτλους των έργων και τα "Ο χρόνος διαλέγει τη στιγμή", "Στον καθρέφτη του ονείρου", "Ego", "Memoria Immortalis", κ.α. Τέλος, είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Ελληνικής εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και της European Association for Psychotherapy.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα
Γλυφάδα, Ψηλορείτη 8
Απλή συνεδρία: 30€ (περιλαμβάνει μία συνεδρία διάρκειας 30 λεπτών και μπορεί να λειτουργήσει πολύ εστιασμένα για ένα συγκεκριμένο θέμα που αντιμετωπίζει ο συμβουλευόμενος ή μία γενικότερη ενημέρωση των θεμάτων που τον απασχολούν, εάν είναι η πρώτη συνεδρία) υπηρεσίες
Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους - κρίσεων πανικού

Η Χριστογιαννοπούλου Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετικής προσέγγισης και διατηρεί το προσωπικό της γραφείο στη Γλυφάδα. Είναι απόφοιτη της Συνθετικής Συμβουλευτικής του Middlesex University London. Είναι, επίσης, κάτοχος διπλώματος στην Συμβουλευτική του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών σπουδών & Εναλλακτικών Θεραπειών Natural Health Sciences και στη Συνθετική Συμβουλευτική του Counselling and Psychotherapy in Scotland COSCA. Επιπλέον, έχει μετεκπαιδευθεί στην Γιουγκιανή ανάλυση ονείρων "Μύθοι, Όνειρα, Αρχέτυπα" και στις συμπεριφορικές τεχνικές για παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσεων, ενώ ασχολείται πολλά χρόνια με την LGBTQ+ συμβουλευτική. Επιπρόσθετα, έχει συνεργαστεί με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως σύμβουλος ψυχικής υγείας ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές μέσω του κέντρου παχυσαρκίας και διατροφής "Vitae Equalis", ως συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας, βιωματικών workshops εστιασμένα στον άνθρωπο, τον ψυχισμό και την αλλαγή του και ομάδων cinematherapy, όπου η θεραπευτική διαδικασία επιτελείται μέσω Τέχνης. Στο ιδιωτικό της γραφείο, δουλεύει με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν στρες, κατάθλιψη, υπαρξιακές κρίσεις, ιδεοψυχαναγκασμούς καθώς έχει διαμορφώσει μία ολιστική προσέγγιση στη Συμβουλευτική διαδικασία.

Διεύθυνση ιατρείου
Επόμενη διαθεσιμότητα