Η Δρ. Καραμπόλα Μαρία είναι διαιτολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Surrey για τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα διατροφής. Συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Bristol με ειδίκευση εκτός από τη διατροφή και στη φυσική δραστηριότητα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα απασχολήθηκε σε ερευνητικά προγράμματα ως συνεργάτις και κάτοχος διδακτορικού της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλεου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την κλινική-θεραπευτική-προληπτική διατροφή για όλα τα νοσήματα όπως καρκίνο, προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την καρδιά, γυναικολογικά, προβλήματα πεπτικού, αρθρίτιδες, νευρολογικά, δερματολογικά και συνεργάζεται με όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Η Δρ. Καραμπόλα έχει εξειδίκευση στη διατροφή καρκινοπαθών και καρδιοπαθών αλλά και για λόγους αισθητικής, για μεταβολισμό λίπους και βάση γονιδίων. Επίσης η αγάπη της για τα παιδιά και το μεταβολισμό λίπους ήταν που την ώθησαν να εξειδικευθεί και στο αντικείμενο της παιδικής παχυσαρκίας. Ιδιωτεύει από το 2008. Συνεργάστηκε με ιδιωτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς και μονάδες catering για τη σύνταξη σιτηρεσίου για νήπια και παιδιά. Επίσης συνεργάστηκε με γιατρούς ιδιωτικών κλινικών όπου και απασχολήθηκε. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού και συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια. Επίσης, ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις συλλόγων και μέσων μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά) για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Η αγάπη για το αντικείμενο της διατροφής, οι μυρωδιές και οι γεύσεις των τροφίμων, το ερευνητικό καθώς και το επιστημονικό ενδιαφέρον που έχουν για την Δρ. Καραμπόλα την ώθησαν να ασχοληθεί με αυτό το πεδίο με απώτερο σκοπό την προαγωγή υγείας και της ποιότητας ζωής.