Ο Ζέρβας Νικόλαος είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικό γραφείο στο Κιάτο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξανδρείου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με γνωστικό αντικείμενο τη Διασφάλιση Ποιότητας. Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών του, εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα "Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων" του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), ενώ πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στην Ομάδα Σχεδιασμού Προγραμμάτων Διατροφής για Κλινικές Παθήσεις και Ελέγχου της Ποιότητας των Γευμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Δημήτριος". Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, συνεργάστηκε με τα γυμναστήρια "Gymfish" και "Aquarium" και διετέλεσε Υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος των Κέντρων Αισθητικής - Διαιτολογίας "Ιάσπις" και "Dr. Prinou". Μέχρι και σήμερα, συνεργάζεται επιστημονικά με το portal διατροφής "medNutrition", ενώ παράλληλα είναι Εκπαιδευτής Διατροφής στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Κορίνθου και διατηρεί συνεργασία με το γυμναστήριο "Legend". Επιπλέον, διατελεί ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ). Αξίζει να σημειωθεί πως, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου της σειράς "medNutrition wellness", με τίτλο "Από το Ράφι στο Καρότσι: Οδηγός Διατροφής στο Supermarket", το οποίο προσφέρει πρακτικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες ανά κατηγορία τροφίμου.