Κλείσε ραντεβού

Πισιμίση Μελίνα

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Η Πισιμίση Μελίνα είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στους Αμπελόκηπους. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρ΄ωσει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Η ειδίκευσή της είναι στην προσέγγιση SANE (System Attachment Narrative Encephalon), μια προσέγγιση που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών. Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε ειδικό σχολείο διεξάγοντας συνεδρίες τόσο με γονείς όσο και με παιδιά εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας και υπήρξε μέλος της εθελοντικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Εξάρτησης "Σταθμός", συμμετέχοντας σε δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε ζητήματα πρόληψης της χρήσης ουσιών, αλλά και σε ομάδες γονέων και μαθητών. Επιπροσθέτως, έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων "Νόστος" και αποτελεί μέλος της ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με την αφηγηματική ανάλυση των ονείρων των θεραπευόμενων και την αξιοποίησή τους στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισής της, έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων κυρίως σε θέματα Κλινικής Ψυχοπαθολογίας ενηλίκων, αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, δεξιοτήτων και τεχνικών στη θεραπεία ζεύγους, κ.ά. Σήμερα, παράλληλα με το ιδιωτικό της γραφείο, εργάζεται σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ως Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ένταξης.

Ιατρεία

 • Έβρου 36, Αμπελόκηποι, Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου
+1

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

40€

Άγχος - Stress

40€

Αγχώδεις διαταραχές

40€

Κατάθλιψη

40€

Κρίσεις πανικού

40€

Φοβίες

40€

Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

40€

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

40€

Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας

40€

Εθισμοί

40€

Θεραπεία ζεύγους

60€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Πτυχίο Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • Εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπείας "Λόγω Ψυχής"
 • Εκπαίδευση στη Θεραπεία Ζεύγους, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπείας "Λόγω Ψυχής"
 • Εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ)

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Αμπελόκηποι
 • Ψυχολόγος - Σύμβουλος Ένταξης, Προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και στέγασης προσφύγων, Ύπατη Αρμοστεία Ο.Η.Ε / Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (2016 - 2023)
 • Ψυχολόγος, Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πειραιά (2015 - 2016)
 • Εθελοντική εργασία - Συμμετοχή σε ομάδες συμβουλευτικής, υποστήριξης και θεραπείας χρηστών ουσιών, ΚΕΘΕΑ Νόστος (2008 - 2015)
 • Εθελοντική εργασία - Συμμετοχή σε ομάδες γονέων και μαθητών στα πλαίσια πρόληψης της χρήσης ουσιών, Κέντρο Πρόληψης Σταθμός, Καλλιθέα (2007 - 2009)

Συμμετοχή σε συνέδρια

 • 11th Conference of the European Family Therapy Association (EFTA), Εργασία: "Stella’s dream log: narrative study of dream series in enriched systemic therapy", Ljubljana (2022)
 • 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, Εργασία: "Καταγραφή της θεραπευτικής προόδου μέσα από ανάλυση σειράς ονείρων: Μια αφηγηματική μελέτη περίπτωσης", Αθήνα (2017)

Αξιολογήσεις

 • 5.0
  8 κριτικές
  Αποτελεσματική
  Έμπειρη
  Συνεπής
  Προσιτή