Κλείσε ραντεβού

Παπαμάρκου Σοφία

Σύμβουλος Ψυχοσωματικής Υγείας

Η Παπαμάρκου Σοφία είναι Ολιστική Διατροφολόγος και Σύμβουλος Ψυχοσωματικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στον Νέο Κόσμο. Είναι απόφοιτη Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα "Πέρα από τα όρια της Δίαιτας" μια ψυχοεκπαιδευτική προσέγγιση ρύθμισης βάρους και της χρόνιας Παχυσαρκίας. Βοηθάει χωρίς δίαιτα και στέρηση, αλλά με εστιασμό στην σύνδεση με το σώμα και την τροφή, στην απόλαυση και σε πρακτικές που ξεμπλοκάρουν ψυχοσωματικά. Έχει εργαστεί με τις παραπάνω ιδιότητες για 20 χρόνια σε ατομικό γραφείο στον Χολαργό, Αγία Παρασκευή και Σεπόλια και στο Κέντρο Μελέτης & Δημιουργίας "Πασπαρτού" παρέχοντας διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους. Σήμερα, εργάζεται στον Εναλλακτικό χώρο Συμβουλευτικής Ροή και παρέχει ατομικές και ομαδικές διατροφολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλες τις ηλικίες. Επίσης, έχει εκπαιδευθεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και Εμψύχωση στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών, η οποία βασίζεται στην Συστημική προσέγγιση, μια συνθετική προσέγγιση που βοηθάει τον άνθρωπο να δει τον εαυτό του ως μέλος των συστημάτων που συμμετέχει όπως οικογένεια, εργασία, σχέσεις κ.τ.λ. και να βελτιώσει τον ρόλο του και τις αλληλεπιδράσεις. Σε αυτήν την διαδικασία συμμετέχει και η εξειδίκευση στην Εμψύχωση, δηλαδή την χρήση τέχνης στην συμβουλευτική. Στη συνεδρία γίνεται συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη ως προς τις συνολικές ανάγκες του ανθρώπου και του τρόπου ζωής του. Βοηθάει επίσης στη ρύθμιση ψυχοσωματικών θεμάτων, όπως εικόνας εαυτού - σώματος και ασθενειών όπως αυτοάνοσα νοσήματα. Η συνολική προσέγγιση βοηθάει τον άνθρωπο να αλλάξει οπτική στη ζωή του και τη σχέση με τον εαυτό του, με κύριο στοιχείο την φροντίδα και την αγάπη. Χρησιμοποιούνται επίσης τεχνικές τέχνης (όπως ζωγραφική, μουσική, παραμύθι κ.α.), χαλάρωσης και αυτογνωσίας. Οι συνεδρίες γίνονται ατομικά και ομαδικά, με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Παχυσαρκία Art Therapy Mentoring - Coaching Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων Διατροφικές διαταραχές
 • Πτυχίο Διαιτολογίας, Τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998 - 2003)
  βιογραφικό

Ιατρεία

 • Εγγελή 5, Νέος Κόσμος, Αττική

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Aνέργους - Φοιτητές
 • Αναλαμβάνει περιστατικά παιδιών έως 12 ετών

Υπηρεσίες

Απλή επίσκεψη

Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Ανέργους - Φοιτητές

30€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Πτυχίο Διαιτολογίας, Τμήμα Διαιτολογίας - Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998 - 2003)
 • Εκπαίδευση στην Συμβουλευτική ψυχολογία και Εμψύχωση, Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών
 • Εκπαίδευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία για Διαιτολόγους, Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών
 • Εκπαίδευση στο πρόγραμμα "Πέρα από τα όρια της Δίαιτας" Χωρίς στέρηση & Διαμόρφωση διατροφικών συνηθειών, Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Νέος Κόσμος
 • Διατροφολόγος - Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ατομικές & Ομαδικές Διατροφολογικές & Συμβουλευτικές υπηρεσίες για όλες τις ηλικίες, Εναλλακτικός χώρος Συμβουλευτικής Ροή (2021 - σήμερα)
 • Διατροφολόγος - Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Διατροφική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους, Κέντρο Μελέτης & Δημιουργίας "Πασπαρτού" (2019 - 2021)
 • Ιδιωτικό γραφείο, Χολαργός & Σεπόλια, Διατροφολόγος - Σύμβουλος ψυχικής υγείας (2007-2022)
 • Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Body Line Χολαργού (2003 - 2007)

Αξιολογήσεις

 • 5.0
  1 κριτική
  Αποτελεσματική
  Έμπειρη
  Συνεπής
  Προσιτή