Κλείσε ραντεβού

Λυκίδου Μαρία

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Λυκίδου Μαρία είναι πτυχιούχος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Έλαβε το πτυχίο της στη Συνθετική Συμβουλευτική (Diploma in Integrative Counselling) από τον Οργανισμό Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας COSCA (Counselling and Psychotherapy in Scotland) και είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος COSCA, Counselling Skills Certificate, από το Πανεπιστήμιο της Σκωτίας. Επιπλέον, πραγματοποιεί τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, το μοναδικό πιστοποιημένο πρόγραμμα στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα, τόσο από την European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP), όσο και από την European Association for Psychotherapy (EAP). Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στο ψυχομετρικό τεστ της Ariston Psychometrics, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές προκειμένου να διαπιστώσουν τα ταλέντα και την κλίση τους αλλά και σε ενήλικες που επιθυμούν να κάνουν επαγγελματικό επαναπροσδιορισμό. Στο ιδιωτικό της γραφείο, εφαρμόζει τεχνικές και θεωρητικές δομές της Συνθετικής Ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης (όπως Gestalt, Υπαρξιακή προσέγγιση, CBT, Ψυχοδυναμική προσέγγιση) για την κατάλληλη αντιμετώπιση μιας κατάστασης, συνδυάζοντας την κλινική αντίληψη, τη γνώση και την κατανόηση των ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Επαγγελματικός προσανατολισμός Κρίσεις πανικού
 • Πτυχίο στη Συνθετική Συμβουλευτική, Τμήμα Συμβουλευτικής, COSCA, Counselling & Phychotherapy in Scοtland (2018 - 2020)
  βιογραφικό

Ιατρεία

 • Σάρδεων 6 - 8, Νέα Σμύρνη, Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

50€

Κρίσεις πανικού

Εξειδίκευση
50€

Φοβίες

50€

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

50€

Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας

50€

Διαχείριση θυμού

50€

Διαχείριση πένθους

50€

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Πτυχίο στη Συνθετική Συμβουλευτική, Τμήμα Συμβουλευτικής, COSCA, Counselling & Phychotherapy in Scοtland (2018 - 2020)
 • Eυρωπαϊκό Δίπλωμα Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων, Τμήμα Συμβουλευτικής, Edinburgh Napier University, Scotland (2018 - 2019)
 • Μετεκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Τμήμα Ψυχοθεραπείας, Athens Synthesis Center

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Νέα Σμύρνη (2021 - σήμερα)
 • Συνεργάτης, Ανάπτυξη προγραμμάτων ψυχολογικής ενδυνάμωσης παιδιών, νέων και ενηλίκων, ΜΚΟ Ergo Academy (2020 - σήμερα)
 • Συντονίστρια Επικοινωνίας, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος (2018 - 2019)

Αξιολογήσεις

 • 5.0
  2 κριτικές
  Αποτελεσματική
  Έμπειρη
  Συνεπής
  Προσιτή