Κλείσε ραντεβού

Κατηρτζόγλου Έφη ΜSc

Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγος

Η Κατηρτζόγλου Έφη είναι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Άνω Πατήσια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Έχει, επίσης, μετεκπαιδευτεί στη Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας και στη συνέχεια παρακολούθησε το πενταετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία του ανωτέρω ινστιτούτου. Επιπρόσθετα, έχει εκπαιδευτεί στη Τραυματοθεραπεία μέσω του ΕMDR - Το Ψυχικό Τραύμα και η Αντιμετώπισή του (Tact Hellas). Διαθέτει διετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt και ειδικότερα στη στήριξη και σε δεξιότητες επικοινωνίας σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και στο άμεσο περιβάλλον τους (Gestalt Foundation Ιnstitute & Σύλλογος καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι), καθώς και στη Συμβουλευτική – Ψυχομετρία και Διαχείριση Κρίσεων, με ειδίκευση στη σχολική συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη διοίκηση οργανισμών σχολικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση, το 2002, στο Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας "Παλλάς - Αθηνά". Έχει εργαστεί εθελοντικά από το 2007 μέχρι το 2009 στην ομάδα στήριξης πρώην χρηστών ουσιών και γονέων του συλλόγου Ε.ΛΕΥ.ΣΙ.ΝΑ, υπό την εποπτεία του ψυχιάτρου κ. Γ. Οικονομόπουλου. Από το 2016 μέχρι το 2018, προσέφερε εθελοντικές υπηρεσίες στον Βραδινό Συμβουλευτικό Σταθμό ΔΙΑΒΑΣΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Τις χρονιές 2012 - 2017 συμμετείχε σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπου συνεισέφερε στη δημιουργική απασχόληση ανήλικων προσφύγων. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες σε θέματα εξαρτήσεων από ουσίες, πένθους, στήριξης σε άτομα με χρόνια νοσήματα και πάνω στο προσφυγικό φαινόμενο και την υποστήριξη σε πρόσφυγες. Τα τελευταία χρόνια ασκεί την ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική και είναι εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας. Το 2024 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EEΣ) ενώ είναι τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC), τακτικό μέλος στο Ελληνικό Περιφερειακό Δίκτυο της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τη Συνθετική Ψυχοθεραπεία S.E.P.I, μέλος της International Association for Counselling, καθώς και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Τέλος, έχει διατελέσει μέλος στην ομάδα εργασίας της επιτροπής της περιοδικής επιστημονικής έκδοσης "Η Συμβουλευτική σήμερα" της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Αγχώδεις διαταραχές Ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+
 • Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2021)
  βιογραφικό

Ιατρεία

 • Ανθέων 42, Άνω Πατήσια, Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για Aνέργους - Φοιτητές

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

50€

Αγχώδεις διαταραχές

Εξειδίκευση
50€

Ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Εξειδίκευση
50€

Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+

Εξειδίκευση
50€

Κρίσεις πανικού

50€

Ατομική συνεδρία

50€

Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας

50€

Διαταραχές διάθεσης

50€

Διατροφικές διαταραχές

50€

Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD)

50€

Μετατραυματικό stress

50€

Θεραπεία ζεύγους

Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης - αυτογνωσίας

Ομαδικά βιωματικά εργαστήρια

Ομαδική θεραπεία (group therapy)

περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2021)
 • Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο (2009)
 • Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, EICP
 • Εκπαίδευση στη Στήριξη και τις Δεξιότητες Επικοινωνίας σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και στο άμεσό τους περιβάλλον, Ψυχοθεραπευτική Σχολή Gestalt Foundation & Σύλλογος καρκινοπαθών (Κ.Ε.Φ.Ι)

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Άνω Πατήσια, Αθήνα
 • Πρακτική Άσκηση, Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας "Παλλάς - Αθηνά" (2022)
 • Εθελοντικές υπηρεσίες, Βραδινός Συμβουλευτικός Σταθμός "Διάβαση", Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) (2016 - 2018)
 • Εθελοντική εργασία, Ομάδα στήριξης πρώην χρηστών ουσιών και γονέων, Σύλλογος Ε.ΛΕΥ.ΣΙ.ΝΑ (2007 - 2009)
 • Εθελοντική εργασία, Δημιουργική απασχόληση ανήλικων προσφύγων

Μέλος συλλόγων

 • Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (EEΣ)
 • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής (EAC)
 • Ιnternational Association for Counselling
 • Συλλόγος Ελλήνων Κοινωνιολόγων

Συμμετοχή σε συνέδρια

 • Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, "Βιβλιογραφική ανασκόπηση του αδελφικού δεσμού μέσα από τρεις βασικές προσεγγίσεις της συμβουλευτικής" (2022)
 • 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, "Το ψυχικό κόστος των άτυπων φροντιστών χρόνιων ασθενών", Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, Πάντειο Πανεπιστήμιο (2022)
 • Η Σεξουαλική κακοποίηση στο κέντρο της Ψυχοθεραπείας-Ψυχολογικές & Κοινωνικές συνέπειες- Πανελλήνια Ένωση Σωματικής Ψυχοθεραπείας

Δημοσιεύσεις

 • "Οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του φαινομένου της Γήρανσης στο άτομο: μια συνθήκη που χρίζει επανοηματοδότησης", Περιοδική Επιστημονική Έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής "Η Συμβουλευτική σήμερα" – 1ο τεύχος (06/2021)
 • "Κοινωνικές αναπαραστάσεις του εγκλήματος και μέσα μαζικής ενημέρωσης", Εφημερίδα Αυγή

Αξιολογήσεις

 • 5.0
  48 κριτικές
  Αποτελεσματική
  Έμπειρη
  Συνεπής
  Προσιτή