Σακάλογλου Νίκος
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Ραντεβού με τον γιατρό

Ονομάζομαι Σακάλογλου Νίκος και είμαι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής με ιδιωτικά γραφεία στο Κερατσίνι και στα Ιλίσια. Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και έχω ολοκληρώσει το τετραετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία "Λόγω Ψυχής", όπου ειδικεύτηκα στο SANE (System Attachment Narrative Encephalon), μια προσέγγιση που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών. Στο ίδιο ινστιτούτο έχω ειδικευθεί στην αντιμετώπιση του τραύματος ως κομμάτι της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων γύρω από την ψυχολογία - ψυχοθεραπεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με ενδιαφέρει η έρευνα για τα αφηγηματικά εργαλεία στην ψυχοθεραπεία, τη θεραπευτική χρήση του κινηματογράφου και της τέχνης, την επίδραση της θετικής ψυχολογίας στην ψυχοθεραπεία καθώς και για τις σωματοκεντρικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του τραύματος. Έχω συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας, ιδιωτικές και δημόσιες και σήμερα, στα ιδιωτικά μου γραφεία, δουλεύω ατομικά με ενήλικες και εφήβους και ομαδικά με ζευγάρια, οικογένειες και θεραπευτικές ομάδες.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες Ατομική ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους Συμβουλευτική ζεύγους Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Ιατρεία

 • Τενέδου 6,

  Κερατσίνι

  , Αττική
 • Σεμιτέλου 4,

  Ιλίσια

  , Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

40€ - 50€

Αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες

Εξειδίκευση
40€ - 50€

Ατομική ψυχοθεραπεία

Εξειδίκευση
40€ - 50€

Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους

Εξειδίκευση
40€ - 50€

Συμβουλευτική ζεύγους

Εξειδίκευση
50€ - 60€

Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Εξειδίκευση
40€ - 50€

Θεραπεία ζεύγους

50€ - 60€

Οικογενειακή θεραπεία

50€ - 60€

Συμβουλευτική για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

40€ - 50€

Συμβουλευτική διαχείρισης θυμού

40€ - 50€

Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

40€ - 50€

Συνεδρία Online

40€ - 50€

Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+

40€ - 50€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Πτυχίο Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (2016 - 2020)
 • Εκπαίδευση στη Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ερευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία "Λόγω Ψυχής" (2018 - 2022)
 • Ειδίκευση στην Αντιμετώπιση του Τραύματος, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ερευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία "Λόγω Ψυχής" (2021 - 2022)

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Κερατσίνι
 • Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής - Οικογενειακός Θεραπευτής, Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας Therapy Collective (2020 - σήμερα)

Μέλος συλλόγων

 • Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

Συμμετοχή σε συνέδρια

 • European Family Therapy Association, Λιουμπλιάνα (09/2022)