Μαργέτη Ρία
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ραντεβού με τη γιατρό

Η Μαργέτη Ρία είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή του Γκύζη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο αναγνωρισμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Wales, Swansea και στην συνέχεια απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Διάγνωση και Αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών - Δυσλεξία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στις Δεξιότητες Συμβουλευτικής και στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία αποκτώντας τον τίτλο Advanced Professional Diploma in Integrative Psychotherapeutic Counselling level 7, από το Edexcel U.K. Επιπρόσθετα, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλλίας, καθώς και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το 2008. Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση και ερμηνεία τεστ ενηλίκων και παιδιών που αφορούν τομείς όπως η προσωπικότητα, η νοημοσύνη, η συμπεριφορά, το άγχος και οι μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα. Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης των πολυιατρείων Χολαργού καθώς και των εξωτερικών ιατρείων του Αιγηνίτειου Νοσοκομείου και παλιότερα μια από τους ακαδημαϊκούς επόπτες του μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου στην Κλινική Ψυχοπαθολογία που διοργανώνεται ετησίως από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.ΠΙ.Ψ.Υ.). Παράλληλα, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο τμήμα ενηλίκων του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς", ως εξωτερικός συνεργάτης σε Λογοθεραπευτικά Κέντρα όπως το "Λόγος έργο μάθηση" και το "Λόγου και Ψυχής έργο" καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στο πλαίσιο στήριξης κρατουμένων υπό απέλαση. Σήμερα, εργάζεται συμβουλευτικά με ποικίλες ομάδες όπως ενήλικες με ψυχιατρικά προβλήματα ή ακόμη και με αίτημα αυτογνωσίας, αλλοδαπούς - μετανάστες, ομάδες γονέων, εφήβους σε αναζήτηση επαγγέλματος ή με δυσκολίες προσαρμογής, ζευγάρια, ψυχοσωματικούς ασθενείς, νοσούντες από χρόνιες παθήσεις (HIV, καρκίνος κτλ), άτομα με σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή με θέματα που αφορούν την σεξουαλική ταυτότητα ενώ οι συνεδρίες μπορούν να διεξαχθούν και στην αγγλική γλώσσα για όσους το επιθυμούν. Τέλος, είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος σε συνέδρια και σεμινάρια με θέματα όπως, γνωσιακή ψυχοθεραπεία, κατάθλιψη, κλινική ψυχοπαθολογία, συμβουλευτική απέναντι στα ψυχοσωματικά προβλήματα, ψυχολογική προσέγγιση του ασθενή, τεχνική της έκθεσης στις αγχώδεις διαταραχές, ψυχο-εκπαίδευση στη διαχείριση του θυμού, συμβουλευτική γονέων και σχολές γονέων, παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, νοητική υστέρηση, προβλήματα λόγου, αισθητηριακές διαταραχές στο γενικό πρωτοβάθμιο σχολείο, παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες βάση του Αθηνά Τεστ, καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης στο σχολείο και στην οικογένεια, κ.ά.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Ατομικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας Διαχείριση κατάθλιψης Συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού

Ιατρεία

 • Μεγαλουπόλεως 43,

  Γκύζη

  , Αττική

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Aνέργους - Φοιτητές

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

40€

Ατομικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας

Εξειδίκευση
40€

Διαχείριση κατάθλιψης

Εξειδίκευση
40€

Συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού

Εξειδίκευση
40€

Θεραπεία ζεύγους και συμβουλευτική

60€ - 70€

Αγχώδεις διαταραχές

Αντιμετώπιση ψυχοσωματικών διαταραχών

Ατομικές συνεδρίες εφήβων

40€

Θεραπεία ζεύγους

Συμβουλευτική διαχείρισης πένθους

40€

Συνεδρία Online

40€

Ψυχοθεραπεία ΛΟΑΤΚΙ+

40€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Μεταπτυχιακό στην Διάγνωση & Αντιμετώπιση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών - Δυσλεξία, University of Wales (2002 - 2004)
 • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία, University of Wales (2012 - 2015)
 • Bsc in Psychology, University of Wales (1999 - 2002)
 • Δίπλωμα στην Συνθετική Συμβουλευτική, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Ελληνική Εταιρεία Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Athenian College (2008 - 2011)
 • Μετεκπαίδευση στην Κλινική διάγνωση και αξιολόγηση, Κλινική Ψυχολογία, Ελληνική Εταιρεία Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (2010 - 2011)
 • Μετεκπαίδευση στην Τραυματοθεραπεία, EMDR Hellas (2014 - 2015)

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Γκύζη (2010 - σήμερα)
 • Συντονίστρια Εθελοντικής Ομάδας, Μονάδα άνοιας, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "Άκτιος" (2013 - 2014)
 • Βοηθός Διαλέξεων, Αιγινήτειο Νοσοκομείο (2012 - 2014)
 • Επιστημονικός Συνεργάτης, Πολυιατρεία Χολαργού (2010 - 2014)
 • Ψυχολόγος, Στήριξης κρατουμένων υπό απέλαση, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη (2012 - 2014)
 • Ψυχολόγος, Τμήμα ενηλίκων, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς" (2009)
 • Ακαδημαική επόπτρια, Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής
 • Επιστημονικός Συνεργάτης, Εξωτερικά Ιατρεία, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
 • Εξωτερική Συνεργάτης, Λογοθεραπευτικό Κέντρο "Λόγος έργο μάθηση"
 • Εξωτερική Συνεργάτης, Λογοθεραπευτικό Κέντρο "Λόγου και Ψυχής έργο"
 • περισσότερα