Παπαδόπουλος Νικόλαος
Πλαστικός Χειρουργός

Ραντεβού με τον γιατρό

Ο Δρ. Παπαδόπουλος Νικόλαος είναι Πλαστικός Χειρουργός, Καθηγητής στα Πανεπιστήμια των Αθηνών, Αλεξανδρούπολης και Μονάχου, με ιδιωτικό ιατρείο στα Ιλίσια και στο Μόναχο στην οδό Freischutzstr. 9, όπου μπορεί να δεχτεί ασθενείς κατόπιν επικοινωνίας.
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νάπολης, αλλά και του Πανεπιστημίου της Περούτζια στην Ιταλία, όπου και αναγορεύθηκε σε Δόκτορα της Ιατρικής και Χειρουργικής, μετά την εκπόνηση διατριβής του με τίτλο "Η χειλεο-γναθο-υπερωιο-σχιστία, χειρουργική τεχνική". Στη συνέχεια εργάσθηκε στη Κλινική Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Μονάχου όπου παράλληλα εργάσθηκε και στο αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής "Μακροχρόνια αποτελέσματα των ελεύθερων οστεοπεριτονιακοδερμικών κερκιδικών και περονιαίων κρημνών που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία πέους", με την οποία αναγορεύτηκε σε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου. Με την ολοκλήρωση των εξαετών μεταπτυχιακών σπουδών του ειδίκευσης κι έπειτα από εξέταση, απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής.
Ο Δρ. Παπαδόπουλος εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Χειρουργικών Τεχνολογιών, όπου μπόρεσε να εμβαθύνει τις γνώσεις του τόσο στην Πειραματική όσο και την Κλινική Ενδομήτρια Χειρουργική. Το 2003 αναγορεύθηκε σε Υφηγητή της Πλαστικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου, έπειτα από εκπόνηση και παρουσίαση της διατριβής με τίτλο "Ενδομήτρια χειρουργική για εμβρυϊκή επούλωση των ιστών στο παράδειγμα ενός χειρουργικά προκαλούμενου χειλεο-γναθικού ελλείμματος (Μία μελέτη σε πειραματόζωο)".
Σ' ότι αφορά το κλινικό του έργο, ο κύριος Παπαδόπουλος έχει πραγματοποιήσει ως Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "Klinikum rechts der Isar", όσο και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου σήμερα είναι ο Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, αυτόνομα πάρα πολλές επεμβάσεις και σε όλο το φάσμα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένης της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, της Χειρουργικής Αποκατάστασης βαρύτατων Τραυματισμών και Επανασυγκολλήσεων των Άκρων και της Κρανιο-Προσωπικής χώρας, της Χειρουργικής Ογκολογίας, της Αποκατάστασης του Μαστού και του Λεμφοιδήματος, της Επανορθωτικής Χειρουργικής της περιοχής του Προσώπου και Τραχήλου, όπως και του κάτω Άκρου, της Χειρουργικής των συγγενών ανωμαλιών, της αποκατάστασης των Εγκαυμάτων, της Αισθητικής Χειρουργικής, καθώς και της Ουρογεννητικής Πλαστικής Χειρουργικής.
Στον κλινικό ερευνητικό τομέα, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα των Επεμβάσεων Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) Φύλου αλλά και των Επεμβάσεων Μετα-Βαριατρικής Πλαστικής Χειρουργικής (Δερματολιπεκτομές μετά από σημαντική Μείωση του Βάρους), όπως επίσης και της Αντιμετώπισης του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος. Σ αυτόν τον τελευταίο τομέα ήταν Συγγραφέας και Συνεκδότης του Βιβλίου "Skin Cancer and Melanoma: Surgical Treatment and Reconstruction (Καρκίνος του Δέρματος και Μελάνωμα: Χειρουργική Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση)". Othon N. Papadopoulos, Nikolaos A. Papadopulos, Grigorios Champsas, Eds..Cham, Switzerland, Springer, 2020. Διευθύνει την διαπανεπιστημιακή ομάδα εργασίας για τη μελέτη της Ποιότητας Ζωής μετά από επεμβάσεις Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και είναι μέλος της ομάδας εργασίας για τη μελέτη της με ηλεκτρονικό υπολογιστή υποβοηθούμενης αισθητικής, πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Επίσης, μαζί με τον Καθηγητή Dr. D. Müller διευθύνει την ομάδα εργασίας για τη μελέτη του διεμφυλισμού (Gender Dysphoria).
Στον πειραματικό ερευνητικό τομέα, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ενδομήτρια Χειρουργική και ιδιαίτερα στην επούλωση των εμβρυϊκών ιστών και την αντιμετώπιση των χειλεο-γναθο-υπερωϊοσχιστιών. Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, διεύθυνε την ομάδα εργασίας για τη μελέτη της ενδομήτριας χειρουργικής. Η εντατική και διαχρονική αυτή έρευνά του αναγνωρίσθηκε με την απονομή του Επιστημονικού Βραβείου "Hans Anderl Award 2006" από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS) και διαφόρων άλλων διεθνών βραβείων και διακρίσεων. Από τον Μάιο του 2007, είναι μέλος της ομάδας εργασίας για την ολική αλλομεταμόσχευση προσώπου της Ιατρικής Σχολής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου και μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια αλλομεταμόσχευση άμφω άνω άκρων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, του απονεμήθηκε, όπως και σε όλα μέλη της 40μελούς ομάδας το μετάλλιο "Karl Marx von Bauernfeind-Madaille".
Ο Δρ. Παπαδόπουλος διετέλεσε ως Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Εμβρυϊκής Ιατρικής και Χειρουργικής (IFMSS), της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (ΕΕΕΜ) και της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας (ΕΛΕ), ενώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου Γερμανίας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού (ΕΕΧΧ), όπως επίσης, υπήρξε εθνικός αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS). Στις 25 Ιουλίου του 2009 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων "Ζευγολατειό 2009” του Δήμου Στρυμονικού, Σερρών και σε ένδειξη αναγνώρισης από τους συνδημότες του, του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο του Δήμου Στρυμονικού, Σερρών Κον Ισαάκ Ρίζο.
Τον Μάρτιο του 2009 εκλέχθηκε σε Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου ενώ τον Μάιο του 2011 σε Αναπληρωτή Καθηγητή και τον Μάρτιο του 2018 σε Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου τον Οκτώβριο του 2019 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Από το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018 εκτελεί παράλληλα καθήκοντα Επισκέπτη Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. Επίσης από τον Ιούνιο του 2021 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος από τον Ιανουάριο του 2022 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Διαφυλικής Χειρουργικής στην E' Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (Δ/ντής: Καθηγητής Χειρουργικής κ. Ευάγγελος Η. Μενενάκος) στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο (ΦΕΚ 4894/22.10.2021), ενώ μετά την Απόφαση της Γ.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση της 27ης-7-2022, του ανατέθηκε η οργάνωση και συντονισμός της επανέναρξης του μαθήματος με τίτλο: «Πλαστική Χειρουργική» για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής στο 9ο εξάμηνο, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Επεμβάσεις αλλαγής φύλου Επεμβάσεις θηλυκοποίησης Επεμβάσεις αρρενοποίησης Αύξηση Μαστού - Αυξητική Στήθους Μεταβαριατρική Πλαστική Χειρουργική - Δερματολιπεκτομές μετά από μείωση Βάρους Αντιμετώπιση τοπικού πάχους με λιποαναρρόφηση Αποκατάσταση μαστού Αντιμετώπιση καρκίνου του δέρματος Αντιμετώπιση μελανώματος

Ιατρεία

 • Παπαδιαμαντοπούλου 20,

  Ιλίσια

  , Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου
+1

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Aνέργους - Φοιτητές
 • Αναλαμβάνω περιστατικά παιδιών έως 12 ετών
 • Αναλαμβάνω χειρουργικά περιστατικά

Υπηρεσίες

Απλή επίσκεψη

50€

Επεμβάσεις αλλαγής φύλου

Εξειδίκευση
50€

Επεμβάσεις θηλυκοποίησης

Εξειδίκευση

Χειλεοπλαστική

Επέμβαση εμβάθυνσης του κόλπου

Αποκατάσταση εγκαυμάτων

Αισθητική χειρουργική

Θεραπείες αισθητικής

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης/Ενδυνάμωση και αύξηση όγκου μαλλιών

Skin boosters

Θεραπεία αντιγήρανσης με υαλουρονικό οξύ (fillers)

Θεραπεία αντιγήρανσης ρυτίδων έκφρασης

Μεσοθεραπεία

50€

Μπότοξ

50€

Αιδοιοπλαστική

50€

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας

50€

Αφαίρεση δερματικών κύστεων

50€

Αφαίρεση θηλωμάτων - μυρμηγκιών

50€

Αφαίρεση σπίλων

50€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Διδάκτωρ Ιατρικής και Χειρουργικής, διατριβή με τίτλο "Η χειλεο-γναθο-υπερωιο-σχιστία, χειρουργική τεχνική", Ιατρική Σχολή, Università degli Studi di Perugia, Ιταλία (1991)
 • Διδάκτωρ, διατριβή με τίτλο "Μακροχρόνια αποτελέσματα των ελεύθερων οστεοπεριτονιακοδερμικών κερκιδικών και περονιαίων κρημνών που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία πέους", Ιατρική Σχολή, Πανεπιστημίου Μονάχου, Γερμανία (1999)
 • Υφηγητής Πλαστικής Χειρουργικής, διατρική με τίτλο "Ενδομήτρια χειρουργική για εμβρυϊκή επούλωση των ιστών στο παράδειγμα ενός χειρουργικά προκαλούμενου χειλεο-γναθικού ελλείμματος (Μια μελέτη σε πειραματόζωο), Ιατρική Σχολή, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου, Γερμανία (2003)
 • Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, Università degli Studi di Perugia (1991)
 • Ειδικότητα Πλαστικής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου, Γερμανία (2001)

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό ιατρείο, Ιλίσια
 • Πρόεδρος, Ελληνική Λεμφολογική Εταιρεία (ΕΛΕ) (2016 - 2018)
 • Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής (ΕΕΕΜ) (2013)
 • Πρόεδρος, Διεθνής Εταιρεία Εμβρυϊκής Ιατρικής και Χειρουργικής (IFMSS) (2008)
 • Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Μόναχο, Γερμανία
 • Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
 • Διευθυντής, Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
 • Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Μονάχου, Γερμανία
 • Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 • Επισκέπτης Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Επιστημονικά Υπεύθυνος, Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Ευγενίδειο Θεραπευτηρίο, Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Επιστημονικά Υπεύθυνος, Μονάδα Διαφυλικής Χειρουργικής, E' Χειρουργική Κλινική, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • περισσότερα

Μέλος συλλόγων

 • World Professional Association for Transgender Health (WPATH)
 • Γερμανική Εταιρεία Πλαστικών, Επανορθωτικών και Αισθητικών Χειρουργών (DGPRÄC)
 • European Association of Plastic Surgeons (EURAPS)

Συμμετοχή σε συνέδρια

 • Προσκεκλημένος Ομιλητής, 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Θεσσαλονίκη (19 - 22 Οκτωβρίου 2022)
 • 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Πάτρα (23 - 25/092022)
 • Πρόεδρος Συνεδρίας με θέμα "Πύελος, Περίνεο και Φύλο", 32ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS), Νάπολη, Ιταλία (26 - 28/052022)
 • Προσκεκλημένος Ομιλητής, Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρινοπλαστικής, Μπέργκαμο, Ιταλία (23 - 26/032022)
 • Προσκεκλημένος Ομιλητής, 15ο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Μικροχειρουργικής (24 - 27/06/2021)
 • Προσκεκλημένος Ομιλητής, 41ο Συνέδριο της Τουρκικής Εταιρείας Πλαστικών, Επανορθωτικών και Αισθητικών Χειρουργών, Σαμψούντα, Τουρκία (26 - 30/10/2019)
 • 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής και Πρόεδρος Στρογγυλής Τραπεζας, Αθήνα (16 - 19/10/2019)
 • Διάλεξη, 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού, Θεσσαλονίκη (19 - 21/09/2019)
 • Πρόεδρος Στρογγυλής Τράπεζας και Ομιλητής, 3ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών για την Υγεία των Διαφυλικών (EPATH), Ρώμη, Ιταλία (11 - 13/04/2019)
 • Διάλεξη στο Διεθνές Συνεδριο της Ισραηλινής Εταιρείας Πλαστικής & Αισθητικής Χειρουργικής (Plastic Surgery at the Red Sea), Eilat, Ισραήλ (06 - 09/03/2019)
 • Ομιλία στο 29th Euraps Annual Meeting, Μαδρίτη, Ισπανία (17 - 19/05/2018)
 • Διοργάνωση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με τη μορφή Webinar με θέμα: "Gender Affirmation Surgery (Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου)"
 • περισσότερα

Δημοσιεύσεις

 • Costa AL, Natsis K, Romeo M, Piagkou M, Bassetto F, Tiengo C, Battiston B, Titolo P, Papadopulos N, Colonna MR. Topography of the deep branch of the ulnar nerve between genders: a cadaveric study with potential clinical implications (Τοπογραφία του εν τω βάθει κλάδου του ωλένιου νεύρου μεταξύ των φύλων: μια μελέτη σε πτώματα με πιθανές κλινικές επιπτώσεις). J Plast Surg Hand Surg. 2022 Jan 31:1-3 (2022)
 • Zimmer R, Methfessel I, Heiss L, Kovacs L, Papadopulos NA. Eating disorders: A neglected group of mental disorders in patients requesting aesthetic surgery (Διατροφικές Διαταραχές: Μια παραμελημένη ομάδα ψυχικών διαταραχών σε ασθενείς που ζητούν αισθητικές επεμβάσεις). J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2022 Feb;75(2):840-849 (2022)
 • Skarentzos K Sr, Papadopulos N, Deftereos SP, Thomaidis S, Kambouri K. Serious Rodent Bites to an 8-Month-Old Infant Due to Child Neglect (Σοβαρά δαγκώματα τρωκτικών σε βρέφος 8 μηνών λόγω παιδικής παραμέλησης). Cureus. 2021 Oct 5;13(10):e18493. doi: 10.7759/cureus.18493 (2021)
 • Dimonitsas E, Champsas G, Kakagia D, Stavrianos S, Roussos S, Doryforou O, Neamonitou F, Soura E, Kostopoulos E, Christofidou E, Papadopulos O, Thymara I, Papadopulos NA, Stratigos A, Korkolopoulou P. Tracking the risk factors associated with high-risk cSCC: A 10-year, Two-Institution, Greek study (Παρακολούθηση των παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με ακανθοκυτταρικά καρκίνωματα υψηλού κινδύνου: Ελληνική 10ετής μελέτη δύο ιδρυμάτων). J BUON. 2021 May-Jun;26(3):1148-1158 (2021)
 • Meier AC, Papadopulos N. Lebensqualität nach geschlechtsangleichenden Operationen - eine Übersicht, Quality of life after gender reassignment surgery: an overview (Ποιότητα Ζωής μετά απο Χειρουργική Επιβεβαίωσης του Φύλου: μία Ανασκόπηση). Handchir Mikrochir Plast Chir. 2021 Dec;53(6):556-563 (2021)
 • Costa AL, Papadopulos N, Porzionato A, Natsis K, Bassetto F, Tiengo C, Giunta R, Soldado F, Bertelli JA, Baeza AR, Battiston B, Titolo P, Tos P, Radtke C, Aszmann O, Moschella F, Cordova A, Toia F, Perrotta RE, Ronchi G, Geuna S, Colonna MR. Studying nerve transfers: Searching for a consensus in nerve axons count (Μελέτη μεταφορών νεύρων: Αναζήτηση συναίνεσης στον αριθμό νευραξόνων). J Plast Reconstr Aesthet Surg. 2021 Oct;74(10):2731-2736 (2021)
 • Papadopulos NA, Liebmann J, Kloeppel M, Henrich G, Machens HG, Staudenmaier R, Niehaus R. Quality of Life after Rhinoplasty: A Prospective Study (Ποιότητας Ζωή μετά απο Ρινοπλαστική - Μια προοπτική Μελέτη). Facial Plast Surg. 2021 Oct;37(5):639-645 (2021)
 • Papadopulos NA, Ehrenberger B, Zavlin D, Lellé JD, Henrich G, Kovacs L, Herschbach P, Machens HG, Schaff J.. Quality of Life and Satisfaction in Trans Men after Phalloplasty in a Retrospective Study (Ποιότητα Ζωής και Ικανοποίηση σε Τρανς Άνδρες μετά απο Φαλλοπλαστική σε μια αναδρομική Μελέτη). Annals of Plastic Surgery, 2021 Jul 1;87(1):91-97 (2021)
 • Colonna MR, Piagkou M, Monticelli A, Tiengo C, Bassetto F, Sonda R, Battiston B, Titolo P, Tos P, Fazio A, Costa A, De Caro R, Porzionato A, Cucinotta F, Anastasopoulos N, Papadopulos NA, Geuna S, Natsis K.. Lumbricals typical and variable neural branching pattern. Hand (N Y). 2020 Dec 21:1558944720963881. doi: 10.1177/1558944720963881 (2020)
 • Papadopulos NA, Markou M. A modified temporalis transfer technique for facial paralysis in elderly patients (Μια τροποποιημένη τεχνική μεταφοράς του κροταφίτη μυός για την αποκατάσταση παράλυσης προσώπου σε ηλικιωμένους ασθενείς). Injury, 2020 Dec;51 Suppl 4:88-92 (2020)
 • Papadopulos NA, Lellé JD, Zavlin D, Herschbach P, Henrich G, Kovacs L, Ehrenberger B, Machens HG, Schaff J. Psychological Pathologies and Sexual Orientation in Transgender Women Undergoing Gender Confirming Treatment (Ψυχολογικές Παθολογίες και Σεξουαλικός Προσανατολισμός σε Τρανs Γυναίκες που υποβάλλονται σε Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου). Annals of Plastic Surgery, 2020 Mar;84(3):312-316 (2020)
 • Klöppel Μ, Rodriguez Granda S, Papadopulos NA. SMAS-Facelift in Kombination mit der Mikro-Eigenfett-Injektion (SMAS-Facelift in combination with micro-fat-injection) (Ρυτιδοπλαστική SMAS σε συνδυασμό με Μικρο-Έγχυση Αυτόλογου Λίπους). Ästhetische Dermatoligie & Kosmetologie, 2019;06:26-29 (2019)
 • Papadopulos NA, Kolassa MJ, Henrich G, Herschbach P, Kovacs L, Machens HG, Klöppel M. Quality of life following aesthetic liposuction: A prospective outcome study (Ποιότητα Ζωής μετά απο Αισθητική Λιποαναρρόφηση: Μια προοπτική Μελέτη Αποτελεσμάτων). Journal of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, 2019 Aug;72(8):1363-1372 (2019)
 • Papadopulos NA, Wigand S, Kuntz N, Piringer M, Machens HG, Klüter H, Bieback K, Karagianni M. The Impact of Harvesting Systems and Donor Characteristics on Viability of Nucleated Cells in Adipose Tissue: A First Step Towards a Manufacturing Process (Η επίδραση των Συστημάτων Συγκομιδής και των Χαρακτηριστικών των Δωρητών στη Βιωσιμότητα των Πυρηνικών Κυττάρων στο Λιπώδη Ιστό: Ένα πρώτο Bήμα προς μια Διαδικασία Παραγωγής). J Craniofac Surg. 2019;30:716-720 (2019)
 • Papadopulos NA, Michalopoulos N, Karaitianos I, Zografos GK. Αντιμετώπιση Λεμφοιδήματος μετά απο Μαστεκτομή (Lymphedema Treatment after Mastectomy). Τα Νέα της ΕΧΕΜ (The News of EXEM), 2019;7:25-30 (2019)
 • Zavlin D, Wassersug RJ, Chegireddy V, Schaff J, Papadopulos NA. Age-Related Differences for Male-to-Female Transgender Patients Undergoing Gender-Affirming Surgery (Διαφορές σχετιζόμενες με την ηλικία σε απο Άνδρα σε Γυναίκα Διαφυλικούς Ασθενείς που υποβάλλονται σε Επεμβάσεις Eπιβεβαίωσης Φύλου). Sexual Medicine, 2019;7(1):86-93 (2019)
 • Papadopulos NA, Hodbod M, Henrich G, Kovacs L, Papadopoulos O, Herschbach P, Machens HG. The Effect of Blepharoplasty on Our Patient's Quality of Life, Emotional Stability, and Self-Esteem (Τα Αποτελέσματα της Βλεφαροπλαστικής στη Ποιότητας Ζωή, Συναισθηματική Σταθερότητα και Αυτοεκτίμηση των Ασθενών μας). J Craniofacial Surgery, 2019;30:377–383 (2019)
 • Colonna MR, Pino D, Battiston B, d'Alcontres FS, Natsis K, Bassetto F, Papadopulos NA, Tiengo C, Geuna S. Distal nerve transfer from the median nerve lumbrical fibers to the distal ulnar nerve motor branches in the palm: An anatomical cadaveric study. Microsurgery. 2019 Jul;39(5):434-440 (2019)
 • D. Zavlin, J. Schaff, J.D. Lellé, K.T. Jubbal, P. Herschbach, G. Henrich, B. Ehrenberger, L. Kovacs, H.G. Machens, N.A. Papadopulos. Male-to-Female Sex Reassignment Surgery using the Combined Vaginoplasty Technique: Satisfaction of Transgender Patients with Aesthetic, Functional, and Sexual Outcomes (Επεμβάσεις Eπαναπροσδιορισμού Φύλου απο Άνδρα σε Γυναίκα με τη Συνδυαστική Τεχνική Κολποπλαστικής: Ικανοποίηση των Διεμφυλικών Ασθενών με τα Αισθητικά, Λειτουργικά και Σεξουαλικά αποτελέσματα Αποτελέσματα). Aesthetic Plastic Surgery, 2018 Feb;42(1):178-187 (2018)
 • N.A. Papadopulos and D. Zavlin. Response to: Terminology in Transgender Patient Care [Απάντηση στο: Ορολογία στη Φροντίδα των Διαφυλικών Ασθενών]. Plastic and Reconstructive Surgery, 2018;141(2):318e-319e (2018)
 • R. Niehaus, D. Kyriakidis, G. Henrich, L. Kovacs, O.N. Papadopulos, H.-G. Machens, P. Herschbach, N.A. Papadopulos. Quality of life - changes after Rhinoplasty [Ποιότητας Ζωή - Αλλαγές μετά απο Ρινοπλαστική]. Facial Plastic Surgery, 2017;33(5):530-536 (2017)
 • N.A. Papadopulos, D. Zavlin, J.D Lellé, P. Herschbach, G. Henrich, L. Kovacs, H.-G. Machens, J. Schaff. Male-to-Female Sex Reassignment Surgery Using the Combined Technique Leads to Increased Quality of Life in a Prospective Study (Επεμβάσεις Eπαναπροσδιορισμού Φύλου απο Άνδρα σε Γυναίκα με τη Συνδυαστική Τεχνική οδηγούν σε βελτίωση της Ποιότητας Ζωής σε μια Προοπτική Μελέτη). Plastic and Reconstructive Surgery, 2017;140(2):286-294 (2017)
 • N.A. Papadopulos, D. Zavlin, J.D Lellé, P. Herschbach, G. Henrich, L. Kovacs, H.-G. Machens, J. Schaff. Surgical Outcome and Patient Satisfaction after Male-to-Female Sex Reassignment Surgery Using the Combined Vaginoplasty Technique in a Prospective Study (Χειρουργικά Αποτελέσματα και Ικανοποίηση των Ασθενών μετα απο Επεμβάσεις Eπαναπροσδιορισμού Φύλου απο Άνδρα σε Γυναίκα με τη Συνδυαστική Τεχνική Κολποπλαστικής σε μια Προοπτική Μελέτη). Journal of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, 2017;70(10): 1483-1492 (2017)
 • S. Geuna, I. Papalia, G. Ronchi, F. Stagno d’Alcontres, K. Natsis, N..A. Papadopulos, M.R. Colonna. The reasons for end-to-side coaptation: How does lateral axon sprouting work ? (Οι Αιτίες για τη Τελικο-Πλάγια Συρραφή (νεύρων): Πώς λειτουργεί ή Πλάγια Αναγέννηση των Αξόνων;). Neural Regeneration Research, 2017;12(4):529-533 (2017)
 • N.A. Papadopulos, J.D Lellé, D. Zavlin, P. Herschbach, G. Henrich, L. Kovacs, Β. Ehrenberger, A.-K. Kluger, H.-G. Machens, J. Schaff. Quality of Life and Patient Satisfaction Following Male-to-Female Sex Reassignment Surgery (Ποιότητα Ζωής και Ικανοποίηση των Ασθενών μετα απο Επεμβάσεις Eπαναπροσδιορισμού Φύλου απο Άνδρα σε Γυναίκα). Journal of Sexual Medicine, 2017;14(5):721-730 (2017)
 • N.A. Papadopulos, R. Niehaus, E. Keller, G. Henrich, O. Papadopoulos, R. Staudenmaier, L. Kovacs, P. Herschbach, H. Pototschnig, H.-G. Machens. The Psychologic and Psychosocial Impact of Otoplasty on Children and Adults (Οι Ψυχολογικές και Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις της Ωτοπλαστική σε Παιδιά και Ενήλικες). Journal of Craniofacial Surgery. 2015;26(8):2309-2314 (2015)
 • D. Tsamis, I. Flessas, N. Michalopoulos, N.A. Papadopulos, G. Zografos. Breast Restoration after Complicated Silicone Injection (Αποκατάσταση Μαστού μετά απο Επιπλοκές Εγχύσεις Σιλικόνης). Hellenic Journal of Surgery, 2015;87(3):272-273 (2015)
 • N.A. Papadopulos, A. Totis, D. Kiriakidis, M. Mavroudis, G. Henrich, O. Papadopoulos, L. Kovacs, P. Herschbach, H.-G. Machens, E. Biemer. Quality of life, personality changes, self esteem, and emotional stability after breast augmentation (Ποιότητα Ζωής, αλλαγές στην Προσωπικότητα, την Αυτοεκτίμηση, και τη Συναισθηματική Σταθερότητα μετά απο Αυξητική Μαστού). European Journal of Plastic Surgery, 2014;37(9):479-488 (2014)
 • M. Eder, S. Raith, J. Jalali, D. Müller, Y. Harder, M. Dobritz, N.A. Papadopulos, H.G. Machens, L. Kovacs. Three-dimensional prediction of free-flap volume in autologous breast reconstruction by CT angiography imaging (Τρισδιάστατη Πρόβλεψη του Όγκου του Ελεύθερου Κρημνού στην Αυτόλογη Αποκατάσταση του Μαστού με Αγγειογραφία Αξονικής Τομογραφίας). Int J Comput Assist Radiol Surg, 2014;9(4):541-549 (2014)
 • M. Karagianni, U. Kraneburg, H. Klüter, H.-G. Machens, K. Bieback, J.-T. Schantz, N. A. Papadopulos. Autologe Fetttransplantation in der Brustchirurgie - Klinische und Experimentelle Konzepte: vom Lipofilling bis zum Fettgewebe Tissue Engineering (Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους στην χειρουργική του μαστού – Κλινικές και πειραματικές απόψεις: απο τη λιπομεταφορά εως τήν μηχανική του λιπώδες ιστού). Handchirurgie, Plastische Chirurgie, Mikrochirurgie, 2013;45(2):93-98 (2013)
 • περισσότερα

Videos