Πατέρα Αλίκη MSc

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Παιδοψυχολόγος

Συμβεβλημένη με ΕΟΠΥΥ
Κλείσε ραντεβού
Η Πατέρα Αλίκη είναι Ψυχολόγος και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Ιλίσια. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και από το 2012 εργάζεται στην Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) όπου παρέχει κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (ΕΚΠΑ), με μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α' Ψυχιατρική Κλινική (ΕΚΠΑ). Στην ιατρική σχολή του ίδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό της, με τίτλο "Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών". Έχει παρακολουθήσει τέσσερα ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τη “Γονεϊκότητα και Ψυχική Υγεία”, "Ψυχιατρική της Εφηβείας", "Ταυτότητα Φύλου στην Εφηβεία" και τον "Έρωτα στην Εφηβεία", στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α Γεννηματάς. Είναι εγγεγραμμένη στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας (ΑΚΣΠΑ) και από το 2018 παρακολουθεί το Σεμινάριο Λακανικής Ψυχανάλυσης που διεξάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής - Δαφνί. Στο ιδιωτικό της γραφείο, παρέχει ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Εξειδικεύεται στις αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές του συναισθήματος, κοινωνικές δυσκολίες και συμβουλευτική γονέων. Παράλληλα, διδάσκει και κάνει εποπτεία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας. Τέλος, συμμετέχει με παρουσιάσεις σε ημερίδες και συνέδρια.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Συμβουλευτική γονέων ΔΕΠΥ Διαταραχές διάθεσης
 • Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών, Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009 - 2011)
  βιογραφικό

Ιατρεία

 • Τραπεζούντος 12, Ιλίσια, Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Aνέργους

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

Συμβουλευτική γονέων

Εξειδίκευση
50€

ΔΕΠΥ

Εξειδίκευση

Διαταραχές διάθεσης

Εξειδίκευση

Συμβουλευτική γονέων - παιδιών

50€

Συναισθηματική αξιολόγηση παιδιού - εφήβου

50€

Ατομικές συνεδρίες εφήβων

Ατομικές συνεδρίες παιδιών

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών, Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009 - 2011)
 • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχοπαθολογία, Α' Ψυχιατρική Κλινική, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2008 - 2009)
 • Πτυχίο Ψυχολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2000 - 2007)

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Ιλίσια
 • Ψυχολόγος σε παιδιά & εφήβους, Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, Α' Ψυχιατρική Κλινική Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013 - σήμερα)
 • Ψυχολόγος, A' Ψυχιατρική Κλινική Αιγινήτειου Νοσοκομείου (2011 - 2013)

Αξιολογήσεις

 • 4.9
  41 κριτικές
  Αποτελεσματική
  Έμπειρη
  Συνεπής
  Προσιτή