Η Κιούση Κατερίνα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ιδιωτικά γραφεία στην Παιανία και στο Χολαργό. Σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής στη σχολή Βιοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου. Απέκτησε πτυχίο στη Διαιτολογία και Διατροφή ισότιμο και αναγνωρισμένο με αυτό του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, συνεργάστηκε με το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Surrey σε έρευνα με θέμα τις αλλαγές στην αντίληψη της εικόνας του σώματος, στην ψυχική διάθεση και στην αυτο-εκτίμηση κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους σε 300 παχύσαρκους ασθενείς που ακολούθησαν 4 δημοφιλή σχήματα δίαιτας - τρόπους αδυνατίσματος. Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση και Προώθηση Δημόσιας Υγείας από το Πανεπιστήμιο King’s College London της Αγγλίας. Στην προσωπική της έρευνα, ασχολήθηκε με στρατηγικές Προώθησης Υγείας και υγιεινής Διατροφής σε παιδιά δημοτικών σχολείων. Παράλληλα με τις σπουδές της, παρακολούθησε σεμινάρια στη Διεθνή Ακαδημία Διερεύνησης της Υγείας Brookwood και απέκτησε Δίπλωμα στη Βασική Κλινική Πράξη και Διερεύνηση της Υγείας. Το 2002, παρακολούθησε σεμινάρια του Βασιλικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής και μετά από γραπτές εξετάσεις απέκτησε δίπλωμα σχετικό με τον έλεγχο στην Ασφάλεια των Τροφίμων σε δημόσιους χώρους. Έκανε την πρακτική της στην Κλινική Διαιτολογία σε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας. Το 2008, εργάστηκε για ένα χρόνο ως Κλινική Διαιτολόγος σε Ιδιωτική Κλινική - Κέντρο Αποκατάστασης ατόμων με κινητικά προβλήματα ποικίλλων αιτιών. Είναι εξωτερικός συνεργάτης Οικοτροφείων, όπου σχεδιάζει τη διατροφή για αυτιστικά παιδιά και ασθενείς με ψυχικές ασθένειες και παράλληλα έχει αναλάβει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Άθληση - Διατροφή" στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Έλληνο-Αμερικάνικου Κολλεγίου Ψυχικού Αθηνών. Ενημερώνεται ανελλιπώς για τις εξελίξεις του κλάδου της, λαμβάνοντας μέρος σε συνέδρια και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων. Επιπλέον, αρθρογραφεί συχνά σε θέματα Διατολογίας και Διατροφής στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.