Οκτωράτου Μαργαρίτα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ραντεβού με τη γιατρό

Η Μαργαρίτα Οκτωράτου είναι Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με γραφείο ιατρείο στην Αγία Παρασκευή. Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με αντικείμενο τη Δημόσια Υγεία και τις Πολιτικές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εξειδικευμένη Diet & Nutrition Coach με πιστοποίηση NLP Master Practitioner από το NLP University και την NLPGreece. Έχει μετεκπαιδευτεί στην προσέγγιση του Mindful Eating για τη βελτίωση της σχέσης με το φαγητό μακριά από τη φιλοσοφία της δίαιτας στον διεθνή οργανισμό TCME. Επιπροσθέτως, έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διετέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα διατροφικής πολιτικής και δημόσιας υγείας της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και Υπεύθυνη Διαιτολόγος στα Δημοτικά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής. Επικεντρώνεται στη διαιτητική διαχείριση νοσημάτων (κλινική διατροφή), τη διατροφική εκπαίδευση ενηλίκων, παιδιών και εφήβων και την επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση, συμβουλευτική, ενδυνάμωση και κινητοποίηση όσων επιθυμούν να βελτιώσουν το βάρος τους, να λάβουν εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη στα διαφορετικά στάδια ζωής και να βελτιώσουν την υγεία τους, μακροπρόθεσμα, πάντα με σεβασμό στις επιθυμίες, τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής. Ως επαγγελματίας υγείας με περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας, 11 χρόνια ακαδημαϊκής κατάρτισης, συνεχιζόμενη επιμόρφωση και υπευθυνότητα απέναντι σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη διατροφή και την υγεία τους, μοιράζεται μαζί τους την προσέγγιση σynth-eatingTM ένα συνδυασμό διατροφικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και NLP coaching, εμποτισμένου με τις αρχές της ενσυνείδητης για διατροφική ευημερία και υγεία σε κάθε επίπεδο. Παρέχει διατροφική υποστήριξη στην υγεία και την ασθένεια (κλινική διατροφή), καθώς και διατροφική εκπαίδευση, εξατομικευμένη, επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση για διαχείριση θεμάτων υγείας, υποστήριξη στα στάδια της ζωής, διατροφική υποστήριξη αθλητών, φυτοφαγική διατροφή.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Υποστήριξη περιγεννητικής περιόδου - εγκυμοσύνης και θηλασμού Διατροφή για παιδιά και εφήβους Εκπαίδευση και τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς

Ιατρεία

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για ΑμεΑ - Aνέργους - Φοιτητές

Υπηρεσίες

Διατροφή για παιδιά και εφήβους

Εξειδίκευση
40€ - 50€

Εκπαίδευση και τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς

Εξειδίκευση
50€ - 60€

Διατροφή για εγκύους και θηλάζουσες

40€ - 50€

Λιπομέτρηση - σωματομετρία

Δωρεάν

Διατροφική υποστήριξη οικογένειας

80€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Μεταπτυχιακό στη Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές, Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 
 • Πτυχίο Νοσηλευτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
 • Πτυχίο Διαιτολογίας - Διατροφολογίας, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών  (2002 - 2005)
 • Πιστοποίηση ΝLP Greece in affiliation, NLP Santa Cruz University 
 • Εκπαίδευση, Mindful Eating Practitioner, The Center for Mindful Eating 

Επαγγελματική εμπειρία

 • Ιδιωτικό γραφείο, Αγία Παρασκευή
 • Επιστημονική Συνεργάτης, Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής
 • Υπεύθυνη Διαιτολόγος, Ιατρείο Προληπτικής Ιατρικής, Δημοτικά Ιατρεία, Αγία Παρασκευή
 • Επιστημονική Σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων και ποτών

Μέλος συλλόγων

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων
 • Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
 • Ελληνική Εταιρεία Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης
 • Εταιρεία Γαστρεντερολογίας και Διατροφής
 • Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Συμμετοχή σε συνέδρια

 • H Οκτωράτου Μαργαρίτα έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Παχυσαρκίας, Ετήσια Συνέδρια Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων, Ετήσια Συνέδρια Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και σε Ετήσια Συνέδρια Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδολογίας Αθηροσκλήρωσης.