Πετράκου Μαριλένα
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Ραντεβού με τη γιατρό

Η Πετράκου Μαριλένα είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στο Κερατσίνι. Είναι απόφοιτη της Σχολής Διαιτολογίας και Διατροφής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Αμέσως μετά το τέλος των βασικών σπουδών της, ξεκίνησε να διευρύνει την σχέση του βάρους του ατόμου με την δημιουργία ενός διατροφικού προγράμματος προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του. Έτσι, συνέχισε την επαγγελματική της κατάρτιση, με το επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πάνω στην Εξατομικευμένη Διατροφή και έναν χρόνο αργότερα παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πάνω στην Κλινική Διατροφή. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης στο "Τζάνειο" Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ανέλαβε περιστατικά ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και αμέσως μετά, ξεκίνησε να συνεργάζεται με ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου για να αποκτήσει περισσότερη επαγγελματική εμπειρία. Το 2016 όπου αποφοίτησε, ξεκίνησε να δουλεύει επίσημα ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας περιστατικά παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη, εγκύους και θηλάζουσες και κλινικά περιστατικά. Η συνεχής επιμόρφωση θεωρεί πως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος του διαιτολόγου, γι αυτόν τον λόγο, ολοκλήρωσε επιμορφωτικό σεμινάριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών με θέμα την "Εξατομικευμένη Διατροφή", με το οποίο μπορεί να δημιουργεί ένα πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στους προσωπικούς στόχους και συνήθειες του ατόμου μακριά από θερμιδικά όρια. Επιπλέον, ένα κομμάτι της δικής της φιλοσοφίας είναι και η επίτευξη της υγείας μέσω της διατροφής, και γι αυτό στην συνέχεια ολοκλήρωσε επιμορφωτικό σεμινάριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Κλινική Διατροφή". Παράλληλα, ενημερώνεται για τα νεότερα διαιτολογικά νέα από τα ετήσια διαιτολογικά συνέδρια, ημερίδες, webinars, επιστημονικές δημοσιεύσεις, ώστε να προσφέρει στους ασθενείς της τις τελευταίες διαιτολογικές συστάσεις.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Αντιμετώπιση παχυσαρκίας Δίαιτα και διατροφή

Ιατρεία

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου

Υπηρεσίες

Απλή επίσκεψη

30€ - 40€

Αντιμετώπιση παχυσαρκίας

Εξειδίκευση
30€

Δίαιτα και διατροφή

Εξειδίκευση
30€

Διαβήτης

30€ - 40€

Διατροφή για αθλητές

30€

Ρύθμιση σωματικού βάρους

30€

Σωματικές μετρήσεις

15€ - 20€

Πρόγραμμα διατροφής 15 ημερών

Βιογραφικό

Σπουδές

  • Πτυχίο Διαιτολογίας - Διατροφολογίας, Σχολή Διαιτολογίας και Διατροφής, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)  (2010 - 2016)
  • Εκπαίδευση στην Εξατομικευμένη Διατροφή, Μητροπολιτικό Κολλέγιο  2017
  • Εκπαίδευση στην Κλινική Διατροφή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  2018

Επαγγελματική εμπειρία

  • Ιδιωτικό γραφείο, Κερατσίνι, (2016 - σήμερα)
  • Πρακτική άσκηση, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά Τζάνειο, (2015 - 2016)

Μέλος συλλόγων

  • Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης στην διατροφική διαχείριση των εντερικών νοσημάτων (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοιλιοκάκη).