Αλεξόπουλος Αλέξανδρος MSc
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Ραντεβού με τον γιατρό

Ο Αλεξόπουλος Αλέξανδρος είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής με ιδιωτικό γραφείο στον Άγιο Δημήτριο. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, καθώς και μεταπτυχιακή πιστοποίηση στην Ψυχολογία. Έκανε την πρακτική του άσκηση στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις και συμβουλευτικές συνεδρίες στους φοιτητές. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιπροσθέτως είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών. Εργάστηκε ως μέλος της εθελοντικής ψυχοθεραπευτικής ομάδας για τον Δήμο Αθηναίων παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη σε κοινωνικά ευπαθείς δημότες μέσω βραχέων ψυχολογικών παρεμβάσεων στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων "Καλφοπούλειο". Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιωτικότητα, τα προσωπικά στοιχεία, τα χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με τις ανάγκες του κάθε ατόμου παρέχονται προσωποποιημένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας εστιάζοντας στα προβλήματα και στο θεραπευτικό αίτημα που του έχει τεθεί. Διαταραχές όπως φοβίες, άγχος, κατάθλιψη, κ.α., θίγονται ως θεραπευτικά αιτήματα όπου μέσω της θεραπείας ευνοούνται και αντιμετωπίζονται στη διάρκεια των συνεδριών. Η θεραπευτική προσέγγιση είναι βασισμένη στην συνθετική ψυχοθεραπεία συνδυάζοντας στοιχεία της Γνωσιακής Συμεριφοριστικής Θεραπείας και της Ψυχοδυναμικής προσέγγισης.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

Ιατρεία

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου

Παροχές

  • Ειδικό κόστος επίσκεψης για Aνέργους - Φοιτητές

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

40€ - 50€

Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

Εξειδίκευση
40€ - 50€

Αντιμετώπιση κρίσεων πανικού

40€ - 50€

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

40€ - 50€

Ατομική συνεδρία

40€ - 50€

Συνεδρία Online

35€

Βιογραφικό

Σπουδές

  • Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, Deree College - The American College of Greece  (2015 - 2018)
  • Πτυχίο Οικονομικών, Deree College - The American College of Greece  (2007 - 2013)
  • Μετεκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  2020
  • Πιστοποίηση στη Ψυχολογία, Deree College - The American College of Greece  (2014 - 2015)

Επαγγελματική εμπειρία

  • Ιδιωτικό Γραφείο, Άγιος Δημήτριος, (2019 - σήμερα)
  • Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, εθελοντική εργασία, πλατφόρμα milamou, ψυχολογική στήριξη, περίοδο της καραντίνας για την αντιμετώπιση του COVID- 19, (2020 - σήμερα)
  • Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, 1ο Δημοτικό Ιατρείο Δήμου Αθηναίων "Καλφοπούλειο", Δήμος Αθηναίων, (2016 - 2018)