Στεφανάκου Βαρβάρα MSc
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ραντεβού με τη γιατρό

Η Στεφανάκου Βαρβάρα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με ιδιωτικό γραφείο στην Παιανία. Είναι Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια - Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας και πήρε το πρώτο πτυχίο, με ειδίκευση στην Ψυχολογία, από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, έκανε μετεκπαίδευση πάνω στην Διαπολιτισμική Ψυχολογία στο Brunel University του Λονδίνου και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη συστημική ψυχοθεραπεία, στην Θεραπεία Οικογένειας και στην Θεραπεία Ομάδας στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP). Είναι ιδρύτρια του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης F.e.e.l. και εξωτερική συνεργάτης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Παράλληλα εδώ και 3 χρόνια συνεργάζεται με την HELLAS EAP που αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία παροχής των Employee Assistance Programs στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με αρκετούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, εταιρίες και συλλόγους, ενδεικτικά αναφέρουμε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, το Κολλέγιο Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, την City Bank κ.α.. Έχει πραγματοποιήσει πολλά εργαστήρια και ομιλίες με θεματολογίες σχετικές με την συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου, του γονεϊκού ρόλου και την εκπαίδευση.

Ιατρεία

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου
+2

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

50€

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

50€

Συνεδρία Online

50€

Θεραπεία ζεύγους

Συμβουλευτική γονέων - παιδιών

70€

Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους

50€

Συμβουλευτική διαχείρισης κρίσεων πανικού

Συμβουλευτική παιδιών - εφήβων

40€

Βιογραφικό

Σπουδές

  • Μεταπτυχιακό στην Διαπολιτισμική Ψυχολογία, Brunel University London 
  • Πτυχίο Ψυχολογίας, Deree College - The American College of Greece 
  • Εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Οικογένειας & Θεραπεία Ομάδας, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) 

Επαγγελματική εμπειρία

  • Ιδιωτικό γραφείο, Παιανία
  • Ιδρύτρια, Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης F.e.e.l. (πρώην Ανοιχτό Σχολείο)
  • Εξωτερική συνεργάτης, Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ)
  • Συνεργάτης, Hellas Employee Assistance Programs

Μέλος συλλόγων

  • Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας

Συμμετοχή σε συνέδρια

  • Πραγματοποίηση εργαστηρίων & ομιλιών με θεματολογίες σχετικές με την συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου, του γονεϊκού ρόλου και την εκπαίδευση.