Χατζημιχαηλίδη Αννίτα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Ραντεβού με τη γιατρό

Η Χατζημιχαηλίδη Αννίτα είναι Κοινωνική Λειτουργός - Ψυχοθεραπεύτρια με ιδιωτικό γραφείο στον Άλιμο, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η εξειδίκευσή της στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, αποτελεί την αφετηρία της επαγγελματικής της πορείας ως ψυχοθεραπεύτρια. Ακολουθεί η εξειδίκευση στη "Θεραπεία Συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής διαταραχής" στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Νοευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής" (ΕΠΙΨΥ). Καθώς η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση είναι συνθετική, βασικός πυρήνας της αποτελεί η Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία, μέσα από την μετεκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ). Παράλληλα, είναι ειδικευόμενη στην Ομαδική Ανάλυση κατά το Διαπροσωπικό Μοντέλο του Irvin Yalom στο ίδιο Ινστιτούτο. Μεταξύ άλλων κλινικών πλαισίων, πραγματοποίησε εθελοντική εργασία για 3 έτη στην κοινωνική υπηρεσία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στην διεπιστημονική ομάδα "Παρέμβασης στην Κρίση". Σήμερα, συνεργάζεται με ψυχοθεραπευτικά πλαίσια και εποπτεύεται από το ΙΣΟΨ, ενώ είναι μέλος του International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy (IARPP) και της American Group Psychotherapy Association (AGPA). Τέλος είναι διδάσκουσα στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Συνθετικής Προσέγγισης (ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π.), καθώς και Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Πρακτικής άσκησης του ίδιου Ινστιτούτου.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Αγχώδεις διαταραχές Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους - κρίσεων πανικού

Ιατρεία

 • Λεωφόρος Καλαμακίου 3,

  Άλιμος

  , Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου

Παροχές

 • Ειδικό κόστος επίσκεψης για Φοιτητές
 • Αναλαμβάνω χειρουργικά περιστατικά

Υπηρεσίες

Απλή συνεδρία

50€

Αγχώδεις διαταραχές

Εξειδίκευση
50€

Βελτίωση αυτοεκτίμησης - αυτοεικόνας

Εξειδίκευση
50€

Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία

Εξειδίκευση

Συμβουλευτική διαχείρισης άγχους - κρίσεων πανικού

Εξειδίκευση
50€

Αντιμετώπιση ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD)

50€

Αντιμετώπιση ψυχοσωματικών διαταραχών

50€

Ατομικές συνεδρίες ενηλίκων

50€

Ατομική ψυχοθεραπεία

50€

Συμβουλευτική διαχείρισης κατάθλιψης

50€

Συμβουλευτική διαχείρισης κρίσεων πανικού

50€

Συμβουλευτική διαχείρισης πένθους

50€
περισσότερες υπηρεσίες

Βιογραφικό

Σπουδές

 • Πτυχίο Κοινωνικής Λειτουργού, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
 • Εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπέυτρια, Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
 • Εκπαίδευση στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεύτρια, Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας
 • Εκπαίδευση στην θεραπεία συμπεριφοράς των διαταραχών άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής διαταραχής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής” (ΕΠΙΨΥ)
 • Ειδίκευση στην Ομαδική Θεραπεία κατά Yalom, Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας

Επαγγελματική εμπειρία

 • Επιστημονική Συνεργάτης, Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης (ΕΚΙΣΥΠ)
 • Εξωτερική Συνεργάτης Ιατρείου κ. Καλημέρη Σπύρου - Ψυχίατρου/Ψυχοθεραπευτή, Ατομικές Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας

Μέλος συλλόγων

 • American Group Psychotherapy Association
 • International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy

Συμμετοχή σε συνέδρια

 • Ομιλήτρια στο 1ο Συμπόσιο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης & Ψυχοθεραπεία με θέμα “Συνθετικές αποχρώσεις στην πορεία ωρίμανσης ως σχεσιακοί ψυχαναλυτικοί ψυχοθεραπευτές”. Οκτώβριος (2021)
 • Εισηγήτρια στο διατμηματικο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Συνθετικής Προσέγγισης – ΕΚΙΣΥΠ στις “Δεξιότητες και Τεχνικές της ΓΣΨ" σε συνεργασία με το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Φεβρουάριος (2020)
 • Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: Σωματοποίηση του Άγχους. Στόχος του σεμιναρίου η ψυχοεκπαίδευση στην αναγνώριση των συμπτωμάτων, η κατανόηση του τρόπου με τον οποίον επιδρά η σκέψη πάνω σε αυτά και η δημιουργία χώρου για περεταίρω επεξεργασία. Γνωριμία με τεχνικές mindfulness για τη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και την δημιουργία δρόμων επικοινωνίας με το σώμα, Dance your Soul Glyfadas (06/2020)
 • Ομιλία με θέμα την Βία κατά των Γυναικών (ενδοοικογενειακή βία), Πινακοθήκη Πειραιά, Όμιλος ΖΟΝΤΑ Πειραιά (03/Μάρτιος 2019)
 • Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα: Θλίψη - Κατάθλιψη: Αναγνωρίζω και προχωρώ μπροστά. Στόχος του σεμιναρίου η αναγνώριση και κατανόηση των ορίων μεταξύ θλίψης και κατάθλιψης, τα είδη και τα αίτια της κατάθλιψης, η εστίαση στη σωματοποίηση των συμπτωμάτων και η εκπαίδευση σε ασκήσεις και δεξιότητες διαχείρισης και αντιμετώπισης του καταθλιπτικού συναισθήματος, Dance your Soul Glyfadas (11/2019)
 • Β' κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως με τίτλο "Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών". Ομιλήτρια στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο "Ψυχοκοινωνικές Προσεγγίσεις στην φροντίδα του Ογκολογικού Ασθενούς" με θέμα εισήγησης: "Διεργασίες Πένθους και Κοινωνικός Λειτουργός", (04/2017)
 • 4η Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού "Γονιδιακές μεταλλάξεις & Καρκίνος Ωοθηκών: σε αφορά". Συνεργασία με τον ομιλητή κ. Μπούνταλη Β., για την παρουσίαση του θέματος: "Υποστηρικτική Αγωγή του Ασθενή με CA ωοθηκών. Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας" (12/2016)
 • Εισηγήτρια στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Τεχνικές & Δεξιότητες στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία του ΕΚΙΣΥΠ σε συνεργασία με το Δρομοκαΐτειο
 • περισσότερα

Δημοσιεύσεις

 • Μαρτινάκη Σ., Ασημόπουλος Χ., Παπαϊωάννου Α., Μιχαϊλοβιτς Ν., Αναστασιάδου Ν., Σκευοφύλαξ Β., Χατζημιχαηλίδη Α. Ακούσια νοσηλεία, οικογένεια και κλινική κοινωνική εργασία. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής 2019 36(6):744-753 (05/2019)
 • Κουρέτα Α., Μπισμπίκη Ε., Βασιλείου Ι.Γ., Τζεδάκη Μ., Χατζημιχαηλίδη Α., Παπαγεωργίου Χ., Μαργαρίτη Μ. Πρόγραμμα παρέμβασης και σταθεροποίησης για την κρίση σε σοβαρές ψυχικές διαταραχές (Ι): στοιχεία από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος-κοινωνικοδημογραφικά στοιχεία και κλινικοί δέικτες. Ανακοίνωση στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Ηράκλειο - Κρήτη (04/2019)
 • Χατζημιχαηλίδη Α., Αναστασιάδου Ν., Σκευοφύλαξ Β., Μαρτινάκη Σ. Εφαρμογή εξειδικευμένων μοντέλων μεθοδολογίας ως καλές πρακτικές για τους κλινικούς κοινωνικούς λειτουργούς. Ανακοίνωση στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Κως (05/2018)