Δρ. Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Κλείσε ραντεβού
Η Δρ. Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη είναι ερευνήτρια Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Διατροφογενετική και διατηρεί πρότυπο Κέντρο Διατροφογενετικής στην Γλυφάδα. Είναι ιδρύτρια του DNAnutricoach και της μεθόδου Διατροφικής ενδυνάμωσης - Food Coaching. Είναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου διατροφογενετικής στην Ελλάδα "Το DNA στο πιάτο σου" από τις εκδόσεις iWrite. Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Διατροφής (ASN) και πιστοποιημένη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι επίσης πιστοποιημένη Life Coach από τον Βρετανικό Σύλλογο Πιστοποίησης IAPC&M. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στις ευεργετικές του δράσεις στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας με βάση το DNA. Έχει συνεργαστεί με ομάδες κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως στα ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων Tufts, Harvard Medical School, IMDEA, Rovia i Virgili, IMIM, σε ΗΠΑ και Ισπανία και στο Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει στα Ισπανικά Πανεπιστήμια Universitat Oberta de Catalunya και Universidad Camilo Jose Cela. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο από τη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας από όπου και ξεκίνησε την ερευνητική της δραστηριότητα λαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή, προ-πτυχιακή υποτροφία Leonardo da Vinci για ερευνητική πρακτική στην Ισπανία το 2001. Αποφοιτώντας, λαμβάνει την κρατική υποτροφία ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που την οδηγούν ξανά πίσω στην Ισπανία και στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης, από όπου λαμβάνει το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα εξειδίκευσης στη Βιοϊατρική Έρευνα και στη συνέχεια το Διδακτορικό της στη Βιοϊατρική από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2010. Το τελευταίο της Πανεπιστημιακό πτυχίο είναι αυτό της Διατροφολογίας - Διαιτολογίας και το λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο CEU San Pablo της Μαδρίτης, αποφασίζοντας παράλληλα να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα για να ασχοληθεί με τη μετάδοση και κλινική εφαρμογή της επιστημονικής της γνώσης.

Εξειδικεύσεις γιατρού

Διαλειμματική νηστεία Διατροφικό DNA test Διατροφικές διαταραχές Διατροφή για παιδιά - εφήβους Διατροφική συμπεριφορά
  • Διδακτορικό στη Βιοϊατρική, Health Sciences, Pompeu Fabra University Barcelona, Spain (2007 - 2010)
    βιογραφικό

Ιατρεία

  • Γρηγορίου Λαμπράκη 36, Γλυφάδα, Αττική

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου Φωτογραφίες ιατρείου
+1

Παροχές

  • Αναλαμβάνει περιστατικά παιδιών έως 12 ετών

Υπηρεσίες

Απλή επίσκεψη

Πρόγραμμα διατροφής

Διατροφικό DNA test

Εξειδίκευση
372€

Διατροφή για παιδιά - εφήβους

Εξειδίκευση

Διατροφική συμπεριφορά

Εξειδίκευση

Ευερέθιστο έντερο

Διατροφή στον καρκίνο

Βιογραφικό

Σπουδές

  • Διδακτορικό στη Βιοϊατρική, Health Sciences, Pompeu Fabra University Barcelona, Spain (2007 - 2010)
  • Μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική Έρευνα, Health Sciences, Pompeu Fabra University Barcelona, Spain (2006 - 2007)
  • Πτυχίο Διατροφολογίας - Διαιτολογίας, Health Sciences, CEU San Pablo Madrid, Spain

Επαγγελματική εμπειρία

  • Ιδιωτικό γραφείο, DNANutriCoach, Γλυφάδα (2020 - σήμερα)
  • Καθηγήτρια, Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Βαρκελώνη, Ισπανία (2021 - σήμερα)
  • Επισκέπτρια Καθηγήτρια, Universidad Camilo José Cela, Μαδρίτη, Ισπανία (2020 - σήμερα)
  • Καθηγήτρια, New York College, Αθήνα (2019 - 2022)
  • Καθηγήτρια, TECH Universidad Tecnológica, Μαδρίτη, Ισπανία (2020 -2021)
  • Επισκέπτρια Καθηγήτρια, University of Barcelona, Βαρκελώνη, Ισπανία (2016 - 2020)
  • Πρέσβειρα, European Lifestyle Medicine Organization, Βαρκελώνη, Ισπανία (2016 - 2020)
  • Επισκέπτρια Καθηγήτρια, Universidad Rey Juan Carlos, Μαδρίτη, Ισπανία (2016 - 2019)
  • Πρέσβειρα, International Authority for Professional Coaching & Mentoring, Βαρκελώνη, Ισπανία (2018)
  • Μεταφράστρια Επιστημονικών Χειρόγραφων, AJE - American Journal Experts (2012 - 2016)
  • Επιστημονικός Σύμβουλος, GENDIAG.EXE, Βαρκελώνη, Ισπανία (2014 - 2015)
  • Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Prof. Jose Maria Ordovas group, IMDEA Alimentación, Μαδρίτη, Ισπανία (2012 - 2014)
  • Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Dr. Rosa Sola group, Universitat Rovira i Virgili, Ταραγόνα, Ισπανία (2011 - 2012)
  • Μετα-διδακτορική Συνεργάτις, Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, Αθήνα (2010 - 2011)
  • Προ-διδακτορική Ερευνήτρια, IMIM, Βαρκελώνη, Ισπανία (2006 - 2010)
  • περισσότερα

Μέλος συλλόγων

  • American Society of Nutrition
  • CODINUCAT Colegio de Nutricionistas - Dietistas de Catalunya, Spain
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων

Δημοσιεύσεις

  • Konstantinidou V, Garcia-Santamarina S. Moving forward the Effects of Gene-Diet Interactions on Human Health. Nutrients. 2022 Sep 14;14(18):3782. doi: 10.3390/nu14183782. PMID: 36145158; PMCID: PMC9503517 (2022)
  • Koromina M, Konstantinidou V, Georgaka M, Innocenti F, Patrinos GP. Nutrigenetics and nutrigenomics: ready for clinical use or still a way to go? Per Med. 2020 May 1;17(3):171-173. doi: 10.2217/pme-2020-0007. Epub 2020 Apr 24. PMID: 32329405 (2020)
  • Makedou KG, Vagdatli E, Patziarela E, Konstantinidou V, Poimenidou E, Lymperaki E. Total Antioxidant Capacity, Haematological and Coagulation Parameters after Orthodox Christian Fast. Open Access Maced J Med Sci. 2018 Feb 14;6(2):284-286. doi: 10.3889/oamjms.2018.095. PMID: 29531589; PMCID: PMC5839433 (2018)
  • Fitó M, Konstantinidou V. Nutritional Genomics and the Mediterranean Diet's Effects on Human Cardiovascular Health. Nutrients. 2016 Apr 13;8(4):218. doi: 10.3390/nu8040218. PMID: 27089360; PMCID: PMC4848687 (2016)
  • Konstantinidou V, Daimiel L, Ordovás JM. Personalized nutrition and cardiovascular disease prevention: From Framingham to PREDIMED. Adv Nutr. 2014 May 14;5(3):368S-71S. doi: 10.3945/an.113.005686. Erratum in: Adv Nutr. 2015 Sep;6(5):627. Ruiz, Lidia Angeles Daimiel [corrected to Daimiel, Lidia]. PMID: 24829490; PMCID: PMC4013195 (2015)
  • Tolonen H, Koponen P, Naska A, Männistö S, Broda G, Palosaari T, Kuulasmaa K; EHES Pilot Project. Challenges in standardization of blood pressure measurement at the population level. BMC Med Res Methodol. 2015 Apr 10;15:33. doi: 10.1186/s12874-015-0020-3. PMID: 25880766; PMCID: PMC4403933 (2015)
  • Tolonen H, Ahonen S, Jentoft S, Kuulasmaa K, Heldal J; European Health Examination Pilot Project. Differences in participation rates and lessons learned about recruitment of participants--the European Health Examination Survey Pilot Project. Scand J Public Health. 2015 Mar;43(2):212-9. doi: 10.1177/1403494814565692. Epub 2015 Jan 15. PMID: 25592449 (2015)
  • Daimiel-Ruiz L, Klett-Mingo M, Konstantinidou V, Micó V, Aranda JF, García B, Martínez-Botas J, Dávalos A, Fernández-Hernando C, Ordovás JM. Dietary lipids modulate the expression of miR-107, an miRNA that regulates the circadian system. Mol Nutr Food Res. 2015 Mar;59(3):552-65. doi: 10.1002/mnfr.201400616. Epub 2015 Jan 21. Erratum in: Mol Nutr Food Res. 2015 Sep;59(9):1865-78. PMID: 25522185; PMCID: PMC4591752 (2015)
  • Daimiel-Ruiz L, Klett-Mingo M, Konstantinidou V, Micó V, Aranda JF, García B, Martínez-Botas J, Dávalos A, Fernández-Hernando C, Ordovás JM. Dietary lipids modulate the expression of miR-107, a miRNA that regulates the circadian system. Mol Nutr Food Res. 2015 Sep;59(9):1865-78. doi: 10.1002/mnfr.201570094. Erratum for: Mol Nutr Food Res. 2015 Mar;59(3):552-65. PMID: 26387852 (2015)
  • Tolonen H, Ahonen S, Jentoft S, Kuulasmaa K, Heldal J; European Health Examination Pilot Project. Differences in participation rates and lessons learned about recruitment of participants--the European Health Examination Survey Pilot Project. Scand J Public Health. 2015 Mar;43(2):212-9. doi: 10.1177/1403494814565692. Epub 2015 Jan 15. PMID: 25592449 (2015)
  • Valls RM, Farràs M, Suárez M, Fernández-Castillejo S, Fitó M, Konstantinidou V, Fuentes F, López-Miranda J, Giralt M, Covas MI, Motilva MJ, Solà R. Effects of functional olive oil enriched with its own phenolic compounds on endothelial function in hypertensive patients. A randomised controlled trial. Food Chem. 2015 Jan 15;167:30-5. doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.107. Epub 2014 Jul 6. PMID: 25148955 (2015)
  • Martín-Peláez S, Castañer O, Konstantinidou V, Subirana I, Muñoz-Aguayo D, Blanchart G, Gaixas S, de la Torre R, Farré M, Sáez GT, Nyyssönen K, Zunft HJ, Covas MI, Fitó M. Effect of olive oil phenolic compounds on the expression of blood pressure-related genes in healthy individuals. Eur J Nutr. 2017 Mar;56(2):663-670. doi: 10.1007/s00394-015-1110-z. Epub 2015 Dec 12. PMID: 26658900 (2015)
  • Konstantinidou V, Covas MI, Sola R, Fitó M. Up-to date knowledge on the in vivo transcriptomic effect of the Mediterranean diet in humans. Mol Nutr Food Res. 2013 May;57(5):772-83. doi: 10.1002/mnfr.201200613. Epub 2013 Feb 18. PMID: 23417868 (2013)
  • Farràs M, Valls RM, Fernández-Castillejo S, Giralt M, Solà R, Subirana I, Motilva MJ, Konstantinidou V, Covas MI, Fitó M. Olive oil polyphenols enhance the expression of cholesterol efflux related genes in vivo in humans. A randomized controlled trial. J Nutr Biochem. 2013 Jul;24(7):1334-9. doi: 10.1016/j.jnutbio.2012.10.008. Epub 2013 Jan 17. PMID: 23333095 (2013)
  • Solá R, Fitó M, Estruch R, Salas-Salvadó J, Corella D, de La Torre R, Muñoz MA, López-Sabater Mdel C, Martínez-González MA, Arós F, Ruiz-Gutierrez V, Fiol M, Casals E, Wärnberg J, Buil-Cosiales P, Ros E, Konstantinidou V, Lapetra J, Serra-Majem L, Covas MI. Effect of a traditional Mediterranean diet on apolipoproteins B, A-I, and their ratio: a randomized, controlled trial. Atherosclerosis. 2011 Sep;218(1):174-80. doi: 10.1016/j.atherosclerosis.2011.04.026. Epub 2011 May 6. PMID: 21640348 (2011)
  • Konstantinidou V, Khymenets O, Fito M, De La Torre R, Anglada R, Dopazo A, Covas MI. Characterization of human gene expression changes after olive oil ingestion: an exploratory approach. Folia Biol (Praha). 2009;55(3):85-91. PMID: 19545487 (2009)
  • Khymenets O, Fitó M, Covas MI, Farré M, Pujadas MA, Muñoz D, Konstantinidou V, de la Torre R. Mononuclear cell transcriptome response after sustained virgin olive oil consumption in humans: an exploratory nutrigenomics study. OMICS. 2009 Feb;13(1):7-19. doi: 10.1089/omi.2008.0079. PMID: 19290808 (2009)
  • Covas MI, Konstantinidou V, Fitó M. Olive oil and cardiovascular health. J Cardiovasc Pharmacol. 2009 Dec;54(6):477-82. doi: 10.1097/FJC.0b013e3181c5e7fd. PMID: 19858733 (2009)
  • Konstantinidou V, Khymenets O, Covas MI, de la Torre R, Muñoz-Aguayo D, Anglada R, Farré M, Fito M. Time course of changes in the expression of insulin sensitivity-related genes after an acute load of virgin olive oil. OMICS. 2009 Oct;13(5):431-8. doi: 10.1089/omi.2008.0085. PMID: 19422291 (2009)
  • Vlachos N, Skopelitis Y, Psaroudaki M, Konstantinidou V, Chatzilazarou A, Tegou E. Applications of Fourier transform-infrared spectroscopy to edible oils. Anal Chim Acta. 2006 Jul 28;573-574:459-65. doi: 10.1016/j.aca.2006.05.034. Epub 2006 May 17. PMID: 17723561 (2006)
  • περισσότερα

Videos

Αξιολογήσεις

  • 5.0
    10 κριτικές
    Αποτελεσματική
    Έμπειρη
    Συνεπής
    Προσιτή