Η Δρ. Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη είναι ερευνήτρια Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Διατροφογενετική και διατηρεί πρότυπο Κέντρο Διατροφογενετικής στην Γλυφάδα. Είναι ιδρύτρια του DNAnutricoach και της μεθόδου Διατροφικής ενδυνάμωσης - Food Coaching. Είναι συγγραφέας του πρώτου βιβλίου διατροφογενετικής στην Ελλάδα "Το DNA στο πιάτο σου" από τις εκδόσεις iWrite. Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Διατροφής (ASN) και πιστοποιημένη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Είναι επίσης πιστοποιημένη Life Coach από τον Βρετανικό Σύλλογο Πιστοποίησης IAPC&M. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στις ευεργετικές του δράσεις στην προάσπιση της ανθρώπινης υγείας με βάση το DNA. Έχει συνεργαστεί με ομάδες κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως στα ερευνητικά κέντρα των πανεπιστημίων Tufts, Harvard Medical School, IMDEA, Rovia i Virgili, IMIM, σε ΗΠΑ και Ισπανία και στο Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας στην Αθήνα. Σήμερα διδάσκει στα Ισπανικά Πανεπιστήμια Universitat Oberta de Catalunya και Universidad Camilo Jose Cela. Έλαβε το πρώτο της πτυχίο από τη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας από όπου και ξεκίνησε την ερευνητική της δραστηριότητα λαμβάνοντας την Ευρωπαϊκή, προ-πτυχιακή υποτροφία Leonardo da Vinci για ερευνητική πρακτική στην Ισπανία το 2001. Αποφοιτώντας, λαμβάνει την κρατική υποτροφία ΙΚΥ για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές που την οδηγούν ξανά πίσω στην Ισπανία και στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης, από όπου λαμβάνει το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα εξειδίκευσης στη Βιοϊατρική Έρευνα και στη συνέχεια το Διδακτορικό της στη Βιοϊατρική από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2010. Το τελευταίο της Πανεπιστημιακό πτυχίο είναι αυτό της Διατροφολογίας - Διαιτολογίας και το λαμβάνει από το Πανεπιστήμιο CEU San Pablo της Μαδρίτης, αποφασίζοντας παράλληλα να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα για να ασχοληθεί με τη μετάδοση και κλινική εφαρμογή της επιστημονικής της γνώσης.